Apulanta: Olimme käveleviä keskisormia

Apulanta vieraili Huomenta Suomi -ohjelmassa. Katso haastattelut Netti-Tv:stä.

Suomen suosituimpiin yhtyeisiin lukeutuva Apulanta perustettiin vuonna 1991.

Tony Wirtanen kertoo MTV:n Huomenta Suomessa, että kipinä omaan bändiin syntyi 1980-luvulla, kun hän näki WASP:in musiikkivideon I wanna be somebody.

- Apulanta otettiin aluksi vastaan kovin nihkeästi, Virtanen kertoo. Punk ei oikein sytyttänyt heinolalaisia yhtyeen alkutaipaleella.

Sipe Santapukin mukaan Heinolassa ei silloin tuntunut olevan muita punkyhtyeitä.

- Olimme silloin todella vihaisia. Olemme vieläkin, mutta eri ulosannilla. Meillä punkkareilla oli silloin Heinolassa tiivis yhteisö.

Bändin mukaan yhtyeen alkutaipaletta helpotti se, että heidän ensimmäinen basistinsa oli amerikkalainen vaihto-oppilastyttö, Mandy, joten heinolalaisten oli pakko digata bändiä kohteliaisuussyistä.

Apulanta syntyi ennen internetaikaa, joten pojilla ei ollut paljoa tietoa siitä, että musiikin takana pitäisi olla olla jokin ideologia.

- Olimme lähinnä käveleviä keskisormia, Toni Wirtanen kertoo.

Sipe Santapukki sanoo, ettei bändi ole koskaan yhdessä puhunut siitä, että yhtyeestä ja musiikista tulisi heidän ammattinsa. Silti asia on aina ollut heille selvä.

- En hakeutunut edes jatko-opintoihin ylioppilaskirjoitusten jälkeen, kun ajattelin et nyt tehdään keikkaa.

Apulannalla on ollut oma etsikkoaikansa.

- Meidän ensimmäinen boosti oli punkkari-skenen sisällä, ja kun se rapistui, kaikki tuntui irralliselta. Ihmiset pelastivat bändin kun rupesivat kuuntelemaan musiikkiamme, pojat kertovat ja kiittävät faneja.

Bändissä soittavat Tony Wirtanen, Sipe Santapukki ja Sami Lehtinen.

Lue myös:

    Uusimmat