Mainos

Apulaisvaltakunnansyyttäjä: Aarniolla liian laaja "hyvä veli -verkosto"

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske vetosi oikeuteen kirjallisesti, jotta Helsingin huumepoliisin ex-päällikköä Jari Aarniota ei olisi vapautettu tutkintavankeudesta.

Kalske perusteli vaatimusta Aarnion vangittuna pitämisestä ja sotkemisvaarasta esimerkiksi huumepoliisin vähäisillä dokumenteilla tietolähdekäytännöistä.  

– dokumentoinnin puute ja hävittäminen sekä Aarniolle uskollisen pienen piirin osallisuus luovat hänelle erinomaiset mahdollisuudet vaikuttaa entisten alaistensa kertomuksiin, mikäli hän pääsee vapaaksi.  
Kalskeen teksti on myös syyttäjäpuolen kovasanainen arvio Aarnion puolustustaktiikasta.

Kalske kritisoi sitä, että Aarnio ei esitutkinnassa sanonut mitään. Oikeudessa hän pyrkii Kalskeen mukaan sovittamaan tarinansa faktoihin, kuten henkilöihin, aikoihin tai paikkoihin.  
– Oikeudenkäynnin alettua Aarnio alkaa kymmenillä lisätutkintapyynnöillä haalia materiaalia, joista ilmeneviin faktoihin hän voi kytkeä sopivia kertomuksia.  

Kalske perusteli Aarnion vangittuna pitämistä myös tämän persoonalla ja vaikutusvallalla.  
– Pitkään jatkunut oikeudenkäynti on paljastanut, että Aarniolla on laaja "hyvä veli -verkosto", Kalske kirjoitti.  

Sekä syyttäjät että puolustus ovat pyytäneet oikeudenkäynnin aikana lisätutkintoja. Aarnio on perustellut oikeudenkäynnin aikana suhdeverkostoaan ja tapaamisiaan usein poliisityöllä, -taktiikalla ja -suhteilla.  

Aarnion mukaan hänellä ei myöskään ole aikomustakaan sotkea tutkintaa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.