Mainos

Apua virtaa myrskyn runtelemaan Keski-Amerikkaan

Kansainväliset avustusjoukot kiirehtivät eilen jakamaan ruokaa, puhdasta juotavaa ja huopia hirmumyrsky Mitchin runtelemien Keski-Amerikan valtioiden asukkaille.

Kansainväliset avustusjoukot kiirehtivät eilen jakamaan ruokaa, puhdasta juotavaa ja huopia hirmumyrsky Mitchin runtelemien Keski-Amerikan valtioiden asukkaille. Nicaraguassa evakuoitiin tänään tuhansia ihmisiä uusien tulevien ja maanvyörymien uhan vuoksi.

Kansainvälinen yhteisö on kerännyt jo yli 500 miljoonan markan edestä avustuksia. Ainakin 11 500 kuolonuhria vaatineesta hirmumyrskystä kärsivät pahiten Nicaragua ja Honduras. Arviolta 13 000 on kateissa.

Ruokaa, avustustyöntekijöitä ja pelastuskoiria saapui alueelle niin Euroopasta, muista Latinalaisen Amerikan valtioista kuin Yhdysvalloistakin.

Ranska ilmoitti tänään lähettävänsä helikopteritukialus Jeanne d'Arcin osallistumaan pelastustöihin Keski-Amerikkaan. Laiva on parhaillaan Baltimoressa Yhdysvaltain itärannikolla. Toinen ranskalainen sota-alus lähti tänään Martiniquesta Karibianmereltä kohti Keski-Amerikkaa mukanaan 83 insinööriä, pieniä puskutraktoreita ja 200 tonnia kuljetuskalustoa. Ranska lähettää lisäksi lentoteitse lääkäreitä sekä ruokaa ja lääkkeitä onnettomuusalueelle.

Samaan aikaan huolestuneisuus tautien mahdollisesta leviämisestä kuitenkin kasvoi. Hautaamattomat ruumiit, puhtaan veden puute sekä yhteiskunnan perusrakenteiden tuhoutuminen lisäävät uuden tragedian riskiä. Tautiuhkaa lisää myös lähes 3 miljoonan kodittomaksi jääneen ahtautuminen hätäsuojiin.

Nicaraguan viranomaiset raportoivat jo ensimmäisistä kolera- ja denguekuumetapauksista. Lisäksi tuhannet kärsivät akuuteista hengityselinten infektioista.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.