Mainos

Apua, olen koukussa hääsuunnitelmiin!

Makaat öisin hereillä miettimässä häidesi istumajärjestystä, et ehdi hääjärjestelyiltä edes elokuviin ja olet jäänyt jo useaan otteeseen töissä kiinni hääsivuilla surffailusta. Kuulostaako tutulta?

You And Your Wedding -lehti neuvoo mitä tehdä, jos ei osaa lopettaa hääsuunnitelmien tekemistä, silloinkin kun kaiken pitäisi olla valmista.

1. Myönnä että sinulla on ongelma

Voit kuvitella, että stressi ennen häitä on täysin normaalia, mutta varo ettet pala loppuun. Kun alat käyttäytyä liian pakonomaisesti, et enää nauti hääsuunnitelmista ja pahimmassa tapauksessa suututat ystäväsi ja kihlattusi.

Jossain vaiheessa sinun on pakko myöntää, että sinulla on ongelma ja olet muuttumassa hirviömorsiameksi. Käy läpi häiden muistilistaa järjestelmällisesti, mutta älä stressaa liikaa.

2. Laita asiat tärkeysjärjestykseen

Mikäli järjestät hääsi ilman hääsuunnittelijaa, joudut hallinnoimaan monia palveluntarjoajia yhtä aikaa. Sinun täytyy hallita aikaasi tarkasti.

Jaa listasi kahteen kategoriaan: asiat, jotka täytyy tehdä tänään (sopimusten kirjoittaminen, tapaamiset) ja asiat, jotka voivat odottaa huomiseen. Tulet yllättymään, kuin monilla asioilla ei ole tulenpalavaa kiirettä.

Herää 20 minuuttia aikaisemmin tai käytä osa lounastauostasi kiireellisen asian hoitamiseen. Tämän jälkeen hoida vähemmän tärkeitä hommia. Nauti hetkistä, jolloin mikään asia ei odota hoitamista.

3. Anna itsellesi aikarajat

Eniten aikaasi vie epämääräinen netissä surffailu, joten rajoita päivittäin verkossa viettämääsi aikaa. Muutama tunti viikossa, jolloin voit klikkailla linkkejä mielesi mukaan, on tarpeeksi. Yritä myös rajoittaa hääsuunnitelmien tekemistä töissä.

Tämän lisäksi tee tarkkaan harkittuja etsintöjä netissä (ei hääpukujen ihastelua tai Facebookin hääalbumien katselua). Älä käytä tietokonetta kymmenen jälkeen (se aiheuttaa tutkimusten mukaan unettomuutta) ja rentoudu. Lue hyvää kirjaa tunti ennen nukkumaan menoa, jotta saat ajatuksesi muualle.

4. Luota valintoihisi

Monet morsiamet joutuvat siihen ansaan, että pohtivat valintojaan jatkuvasti ja miettivät pitäisikö heidän muuttaa niitä. Tee valintasi huolella, jotta tunnet olosi varmaksi, mutta älä tee niistä pakkomiellettä.

Kun olet tehnyt ostokset ja allekirjoittanut sopimukset, luota päätökseesi. Lakkaa etsimästä parempaa hääpukua tai juhlapaikkaa. Muista, että valitsit palveluntarjoajat hyvästä syystä. Kirjoita syy vaikka hääjärjestäjien listaan, jotta se pysyy mielessäsi.

5. Ole valmis delegoimaan

On tärkeää, että pystyt jakamaan vastuuta hääsuunnitelmista myös kihlattusi ja hääavustajien kanssa. Näin vähennät stressiä ja järjestelyt sujuvat paremmin. Jaa tehtävät ihmisten vahvuuksien mukaan ja pidä itse langat käsissäsi.

Järjestä ilta, jolloin kaikki tapaavat toisensa ja keskustelevat häistä. Muista myös tavata kihlattuasi ja ystäviäsi muissakin merkeissä, äläkä puhu jatkuvasti vain häistä.

6. Älä parantele täydellisyyttä

Kaikki haluavat häistään viimeistä piirtoa myöten täydelliset. Hääasiantuntijat kertovat kauhutarinoita morsiamista, jotka eivät osaa lopettaa hääsuunnitelmien tekemistä – silloinkin kun ei ole enää mitään paranneltavaa.

Jos et halua tulla hulluksi, jossain vaiheessa sinun on rentouduttava, hyväksyttävä se, ettet voi hallita kaikkea ja luotettava siihen, että kaikki sujuu hyvin.

Älä pilaa hääpäivääsi tarkkailemalla jokaista pientäkin yksityiskohtaa. Vieraat tuskin huomaavat, vaikka kaikki ei menisikään ennakkosuunnitelmien mukaan ja hauskat pikkumokat voivat tuoda hupia päivään. Tärkeintähän on, että hääparilla ja vierailla on hauskaa!


(MTV3 Helmi)

Kuva: Shutterstock

Lähde: You and Your Wedding

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.