Mainos

Apu: Karita Mattila teki rikosilmoituksen euroehdokkaasta

Sopraanotähti Karita Mattila on tehnyt rikosilmoituksen itsenäisyyspuolueen eurovaaliehdokkaan Jon Hellevigin nettikirjoituksista. Asiasta kertoo Apu.

Hellevig kutsui Mattilaa muun muassa natsihuoraksi, fasistiksi ja uhkasi joukkoraiskauksella. Hän myös kehotti kirjoituksissaan ottamaan selvää Mattilan olinpaikoista, jotta tälle voitaisiin kostaa.

Hellevig raivostui Mattilalle, koska sopraano oli kieltäytynyt esiintymästä Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia julkisesti tukevan kapellimestarin kanssa New Yorkissa. Kapellimestari Valeri Gergiev on yksi 500 taiteilijasta, joka on antanut tukensa Venäjän toimille Krimillä ja Ukrainassa.

Episodi tapahtui huhtikuussa, mutta Suomeen tieto asiasta ehti vasta reilua kuukautta myöhemmin. Viime perjantaina Mattila kommentoi asiaa Ilta-Sanomissa. Kaksi päivää myöhemmin Hellevig julkaisi raivokkaat kommenttinsa Facebookissa.

Avun haastatteleman rikosoikeuden professorin Terttu Utriaisen mukaan Hellevigin kirjoittelu saattaa täyttää törkeän kunnianloukkauksen ja laittoman uhkauksen tunnusmerkit.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.