Mainos

Apu irrotti Voiman karilta

Jäänmurtaja Voima saatiin irti matalikolta ennen puoltapäivää ja se on hinattu Helsinkiin Katajanokalle.

Voima ajautui aamulla karille ulkomatalikolla noin 20 kilometriä Helsingistä etelään, josta jäänmurtaja Apu hinasi sen satamaan. Seuraavaksi sukeltajat tutkivat aluksen pohjan. Aluksessa ei kuitenkaan ainakaan vielä ole havaittu vuotoja.

Merenkulkulaitoksen operaatiopäällikön Håkan Gustafssonin mukaan pohjakosketuksessa selvittiin "säikähdyksellä". Murtajan keula- ja peräpotkureista joudutaan joka tapauksessa uusimaan kaksi eli edestä ja takaa oikeanpuoleiset. Murtajan pohja sai karilleajossa pieniä painaumia, joista ei tässä vaiheessa tarvitse oikoa.

Voima siirretään maanantaina Vuosaaren telakalle, jossa potkurit vaihdetaan.

Selkämeren jäätilanne selkiintymässä

Haverin sattuessa Voima oli avustamassa jäihin Ulkomatalan vesillä pysähtynyttä Tanja-kuivarahtialusta. Voiman juututtua jäämassojen työntämänä karille apuun tullut Porin Karhu auttoi Tanjan turvallisille vesille noin meripeninkulman päähän matalikosta.

Irrotustöiden ajan Suomenlahdella avusti kauppa-aluksia monitoimimurtaja Botnica. Kun Voima oli hinattu Katajanokalle, siirtyy Apu avustamaan aluksia Suomenlahdella. Lisäksi Suomenlahdelle saapuu Selkämereltä Nordica varhain lauantaina aamulla.

Selkämerelle jäätilanne alkaa olla selkiintymässä. Sinne jää kauppalaivojen tueksi vielä Fennica. Perämerellä on edelleen neljä murtajaa. Kylmät ilmat ovat hidastaneet kevään tuloa. Kovilla tuulilla nopeasti liikkuvat jäät haittaavat laivaliikennettä etenkin Porkkalan ja Helsingin välillä.


(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.