Mainos

Apteekkilakon rintamat rakoilevat

.

Farmaseuttien lakon rintamat rakoilevat puolin ja toisin. Jotkut apteekit ovat jo tehneet paikallisen sopimuksen työntekijöiden kanssa. Toisaalta farmasialiiton jäseniä on lähtenyt rikkureiksi. Apteekkien asiakkaat ovat kuitenkin saaneet hankittua lääkkeensä kohtuullisesti.

Oulun lakossa olevat farmaseutit ja proviisorit järjestivät iltapäivällä mielenilmaisun. Väriä lakkoon tuovat toisaalta jotkut rikkureina toimivat farmasialiiton entiset jäsenet, toisaalta paikallisia sopimuksia tehneet apteekit.

Farmasialiiton mukaan sopimuksia on tarjottu kymmenille apteekeille. Sopimuksia on tehty kymmenkunta muun muassa Turussa. Sopimusten sisältö on pidetty salaisena.

Lakon piirissä on nyt kolmannes apteekeista ja lakko näkyy lähinnä supistettuina aukioloaikoina. Pääosin lääkkeiden hankkiminen on onnistunut kuitenkin hyvin.

Farmasialiitossa katsotaan, että potilasturvallisuus on joka tapauksessa vaarassa.

- Kyllä tämä on meidän huoli, koska siellä toimitaan nyt ruuhkassa. Lisäksi nyt käytetään henkilöitä, joilla ei ole tarvittavaa koulutusta, sanoo Suomen farmasialiiton Oulun valmiuspäällikkö Arja Lithovius.

Farmasialiitossa ei myöskään myönnetä, että työtaistelutoimet olisivat liian pehmeitä.

- Tämä ei ole asiakkaita, vaan työnantajaa vastaan suunnattu työtaistelu. On siis tarkoitus lamauttaa työnantajan toiminta osittain. Mutta kuitenkin niin, että asiakkaat saavat tarpeelliset lääkkeensä, sanoo Lithovius.

Lakolla haetaan 500 euron palkankorotusta ja se on laajenemassa jälleen 3. joulukuuta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.