Mainos

Apteekkilakko laajenee

Apteekit pysyvät auki, mutta aukioloaikoja supistetaan. Mukaan tulee useita kaupunkeja ympäri maata. Seuraavan kerran lakko laajenee perjantaina, jos palkkaneuvottelut eivät edisty.

Suomen Farmasialiiton lakon piiriin tulee tänään mukaan yhä suurempi joukko apteekkeja ympäri Suomea. Kaikki apteekit pysyvät auki, mutta joidenkin aukioloaikoja supistetaan.

Lakossa ovat Suomen Farmasialiittoon kuuluvat proviisorit ja farmaseutit.

Lakon toisessa vaiheessa vaikutukset ulottuvat Jyväskylän, Lappeenrannan, Imatran, Kotkan, Mikkelin, Oulun, Tornion, Vaasan ja Turun alueille.

Suomen Farmasialiiton ja Apteekkien työnantajaliiton väliset neuvottelut jatkuvat seuraava kerran huomenna kello 10. Jos neuvotteluissa ei edetä, laajenee lakko jälleen perjantaina.

Palkkaneuvottelujen keskeisenä tavoitteena on ollut korjata palkkojen jälkeenjääneisyyttä apteekkisektorilla. Suomen Farmasialiitto vaatii yleiskorotuksen lisäksi kuoppakorotusta palkkojen jälkeenjääneisyyden korjaamiseksi. Sen mukaan apteekkien proviisorit ja farmaseutit tienaavat 500-900 euroa vähemmän kuin muut vastaavan koulutuksen saaneet akavalaiset.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.