Mainos

Apteekkien suhtautuminen huumeidenkäyttäjiin vaihtelee

Apteekkien suhtautuminen neuloja ja piikkejä kyseleviin piikkihuumeiden käyttäjiin vaihtelee eri puolilla maata. Tuoreen kyselyn mukaan valtaosa apteekeista myy ruiskuja ja neuloja huumeidenkäyttäjille, mutta moni myös rajoittaa myyntiään eri tavoilla.

A-klinikkasäätiön, Kansanterveyslaitoksen ja Stakesin kyselyssä 88 prosenttia apteekeista ilmoitti myyvänsä ruiskuja ja neuloja huumeidenkäyttäjille. Suhteellisesti eniten ruiskuja ja piikkejä myyviä apteekkeja on keskisuurissa kunnissa ja vähiten suurissa, yli 100 000 asukkaan kunnissa.

Tyystin myynnistä kieltäytyvät apteekit ovat keskittyneet Helsinkiin, missä melkein puolet apteekeista ei myy lainkaan tarvikkeita piikkihuumeiden käyttäjille. Moni apteekeista myös rajoittaa myyntiä myymällä ruiskut ja neulat eri paketeissa tai kontrolloimalla myyntimääriä.

Pääosa apteekeista katsoo, että ruiskujen vaihto huumeidenkäyttäjille tulisi keskittää apteekkien ulkopuolelle. Kyselyn mukaan parhaimpana vaihtoehtona apteekit pitävät erillisiä huumeidenkäyttäjien ruiskujen vaihtopisteitä.

Kyselyyn vastasi 628 apteekkia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.