Mainos

Apteekkariliitto kehottaa: Puutteelliset D-vitamiinit pois myynnistä

Apteekkariliitto kehottaa apteekkeja poistamaan myynnistä D-vitamiinivalmisteet, jotka sisältävät alle 80 prosenttia ilmoitetusta vitamiinimäärästä.

– Ne tuotteet, jotka eivät Itä-Suomen yliopiston tutkimuksessa täyttäneet Eviran vaatimusta eli jäivät sen alle, niin poistamme varotoimenpiteenä tuotteet myynnistä, kunnes asia selvitetään tarkemmin, Apteekkariliiton viestintäjohtaja, proviisori Erkki Kostiainen sanoo.

Itä-Suomen yliopiston tutkimukseen mukaan osa markkinoilla olevista D-vitamiinivalmisteista ei sisällä luvattua määrää D-vitamiinia.

– Meillä apteekeissa näitä poistettavia D-vitamiinivalmisteita on neljä. Apteekin osuus ei ole iso, mutta katsoimme parhaaksi reagoida tähän nopeasti. Näitä ravintolisiähän saatetaan myydä myös päivittäistavarakaupoissa ja luontaistuotekaupoissa.

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira on aiemmin pyytänyt kuntia selvittämään, pitävätkö tutkimustulokset D-vitamiinien puutteellisista pitoisuuksista paikkansa.

Myös Apteekkariliitto on pyytänyt tänään selvityksiä D-vitamiinien valmistajilta tai markkinoijilta. Liiton mukaan apteekin ja asiakkaan on voitava luottaa tuotteen pakkausmerkintöihin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.