Apteekkariliitto: Apteekit auki lakon aikana

Apteekkariliiton mukaan lääkkeiden saanti turvataan lakon aikana, mutta jonotuksiin on varauduttava.

Lääkkeiden saanti turvataan Apteekkariliiton mukaan myös farmaseuttien mahdollisen lakon aikana. Lääkkeitä tarvitsevat joutuvat kuitenkin varautumaan tavallista pidempiin jonotusaikoihin apteekeissa. Myynnistä vastaavat apteekkareiden lisäksi töissä olevat proviisorit ja esimiehet.

Jos palkkaneuvotteluissa ei päästä sopimukseen, osa farmaseuteista menee lakkoon ensi viikon maanantaina. Lakko laajenee saman viikon keskiviikkona ja perjantaina. Jo tämän viikon torstaina pääkaupunkiseudulla järjestetään 12 tuntia kestävä työtaistelu neuvottelujen vauhdittamiseksi. Se alkaa kello 12.

Suomen Apteekkariliiton viestintäjohtaja Erkki Kostiainen kertoi, että suurin osa pääkaupunkiseudun apteekeista on myös torstaina auki normaalisti. Vajaa viidennes apteekeista on lyhentänyt aukioloaikojaan. Apteekkien aukioloajoista saa tietoa www.apteekit.net-nettisivulta.

Kostiainen muistutti tänään, että asiakkaiden on syytä varautua tavallista pidempiin jonotusaikoihin jo torstain työnseisauksen aikana.

- Kannattaa välttää perinteisiä ruuhka-aikoja. Ne vaihtelevat, mutta yleensä kiireisintä on aamuisin ja lounastunnin aikaan, hän sanoi.

Apteekkariliitossa kerätään vielä tietoja, miten apteekit ovat auki mahdollisen lakon aikana. Todennäköisesti tiedot on saatu kootuksi perjantaina. Nämäkin tiedot pistetään apteekkien nettisivulle www.apteekit.net.

- Lääkkeiden saanti turvataan myös lakon aikana, mutta jonotukseen on varauduttava, Kostiainen selvitti.

Alan tekniset ovat jo päässeet sopuun palkankorotuksista. Myöskään proviisoriyhdistykseen kuuluvat proviisorit eivät mene lakkoon. Osa proviisoreista kuuluu Suomen farmasialiittoon ja menee lakkoon.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat