Mainos

Apteekeille sittenkin lupa alennuksiin

Apteekit saavatkin antaa asiakkailleen vakiintuneeseen asiakassuhteeseen perustuvia alennuksia.

Valtioneuvosto muutti heti tuoreeltaan viime viikolla antamaansa asetusta, joka kielsi väestölle annettavat alennukset veteraaneja lukuunottamatta. Viime viikolla annettu asetus takasi veteraaneille kymmenen prosentin alennuksen kaikista apteekeista.

Nyt alennuksen piiristä rajattiin pois erityiskorvattavat lääkkeet, merkittävät ja kalliit peruskorvattavat lääkkeet sekä vuotuisen omavastuun ylittävät lääkeostot.

Hallitusneuvos Pekka Järvisen mukaan viime viikolla vahvistetussa asetuksessa teksti oli virheellisesti muotoiltu.

Sen mukaanhan apteekki olisi joutunut antamaan alennuksen sellaisistakin lääkkeistä, jotka Kela korvaa kiinteätä omavastuuta lukuunottamatta käytännössä kokonaan.

Monet apteekit älähtivät asetuksesta, joka kielsi asiakasalennukset. Myös eduskunnassa kanta-asiakasalennukset on nähty Järvisen mukaan tarpeellisiksi. Apteekit ovat antaneet asiakkailleen mm. ostokertymään perustuvia alennuksia.

Yliopiston Apteekki on antanut sotainvalideille 20 prosentin alennuksen. Asetuksen muutos tietää sitä, että 20 prosentin alennus ei ole enää mahdollinen, ellei apteekki tarjoa samansuuruista alennusta muillekin kanta-asiakkailleen.

Järvisen mukaan keskimäärin sotainvaliditkin kuitenkin hyötyvät siitä, että asetus takaa kaikille veteraaneille 10 prosentin alennuksen. Tähän astihan läheskään kaikki apteekit eivät ole myöntänyt veteraaneille tai sotainvalideille alennuksia lainkaan.

Alennuksia voidaan antaa myös sosiaali- ja terveydenhuollon laitoksille, joissa on sairaansijoja. Yksityisille lääkäreille ja lääkäriasemille alennuksia ei periaatteessa saisi antaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.