Mainos

Aprillipila Malmin kentästä aiheutti suuren riemun ja karvaan pettymyksen – liian totista pilailua

Malmin lentokentän ystävät ry. tempaisi reippaan aprillipilan, jonka mukaan kenttä pelastuu, koska viranomaiset ovat päättäneet liittää sen Vantaan kaupunkiin. Pila on kerrottu hyvin asiallisesti kirjoitetulla tiedotteella, jonka liitteenä on liuta virkamiehiä yhteystietoineen.

Lisätietoja saa henkilöiltä, joiden nimet ovat keksittyjä, mutta eivät mitään ”Hans Besättning”-osastoa. Museovirastosta ei kuitenkaan kannata tavoitella kulttuuriperintötoimialan varajohtajaa Sirkka Suomaata eikä Vantaan kaupunkia johda edes apulaisena Kalevi Saari.

Liian huonoa maata stadille

He ja muutama muu viranomaistaho ovat  ”kaikessa hiljaisuudessa” valmistelleet rajansiirtoa, joka on nyt saanut ”valtioneuvoston siunauksen”.  Maaperä onkin liian kehnoa rakentamiseen, paljastaa pilatiedote.

Aprillipilaa on ollut ideoimassa Malmin lentokentän ystävät ry:n puheenjohtaja Timo Hyvönen. Varapuheenjohtaja Jarmo Nieminen ei tiennyt siitä mitään.

Oliko yhdistyksen hallitus yhdessä tällaisen ”virallisen” pilan takana?

– En ole kuullutkaan pilasta. Tai hetkinen, kyllähän se vilahti ohitseni Facebookissa. En ole ehtinyt lukea. Voisitko kertoa, mistä on kysymys, pyytää varapuheenjohtaja Jarmo Nieminen.

Nieminen löytää tiedotteen lopulta netistä. Se on näet myös yhdistyksen sivuilla.

Hauska idea, mutta turhan totisesti tehty

– Jaa tällainen. No aprillipilanahan tarina Malmin kentän liittämisestä Vantaaseen on hyvä, mutta onhan tämä hiukan turhan totiseen sävyyn kirjoitettu. Nuo asialliset yhteystiedot perässä ovat ainakin liikaa.

Varapuheenjohtajan mukaan puheenjohtaja Hyvönen on ”toiminnan mies, erittäin pätevä ja nopea kirjoittaja”.

– Tämä aprillipila on kyllä ihan puheenjohtajan omaa tekoa. Täytyy ottaa puheeksi. Hiukkasen harmittaa, jos meiltä lähtee ”tiedotteita” tähän tapaan ulos. Kun kentän kohtalosta puhutaan näin vakavasti, silloin pitää välittää faktaan perustuvaa tietoa.

Ilo - ja paha pettymys 

Puheenjohtaja Hyvösen mukaan hallitus tiesi pilasta, mutta ”Nieminen ei ehkä kiireisenä miehenä ehtynyt siihen etukäteen tutustua”.

– Ajateltiin, että kirjoitetaan se ihan ”tosissaan”. En laatinut sitä yksin, vaan hyvän asiantuntijan kanssa. Nyt kun sitä luen, niin mietin, että pitääköhän lähteä Vantaan kanssa oikeasti neuvottelemaan, naurahtaa Hyvönen.

Hyvönen myöntää, että kentän pelastumista ehdittiin riemuita Facebookissa, kunnes iskikin pettymys.

– Meidän piti varmuuden vuoksi kertoa joillekin, mikä päivä tänään on.

Oikeasti vitsit vähissä

Ehkä kentän puolustajien kannattaa ottaakin nyt  pilailu ja mustan huumori aseekseen, koska todellinen kamppailu kentän puolesta ei juuri naurata. Helsingin valtuusto hylkäsi eilen  kuntalaisaloitteen kentän säilyttämiseksi. Puolustajien ainoa toivo lienee se,  että lopullinen päätös siirtyisi seuraavalle valtuustolle.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.