Mainos

Applen toimet menossa viranomaisten syyniin?

Yhdysvaltain oikeusministeriön ja FTC-kauppakomission kerrotaan neuvottelevan parhaillaan, kumpi virasto aloittaisi kartellitutkinnan Applen uusien käytäntöjen takia. Applen viime kuussa aloittaman uuden käytännön mukaan yhtiö vaatii, että esimerkiksi iPhonelle ja iPadille ohjelmia kehittävät tahot käyttävät Applen omia ohjelmointityökaluja.

New York Post -lehden siteeraaman nimettömän lähteen mukaan tarkoituksena on tutkia, uhkaavatko Applen vaatimukset vapaata kilpailua, kun se pakottaa ohjelmoijat kehittämään Applen omissa laitteissa toimivia tuotteita sen sijaan, että ne toimisivat eri alustoilla. Applen mukaan yhtiön laatimat uudet säännöt ovat kuitenkin tarpeen, jotta voidaan varmistua ohjelmien laadusta.

Osapuolet eivät ole kommentoineet asiaa, eikä tutkinta välttämättä johda Applen vastaisiin toimiin.

Applen johtaja Steve Jobs kirjoitti viime viikolla murskaavan selityksen, että ohjelmistoyhtiö Adoben Flash-ohjelmointikieli ei sovellu käytettäväksi Applen tuotteissa. Tämän jälkeen Adoben osakkeet laskivat kahdella prosentilla.

Kriitikoiden mukaan yhtiö estää kilpailua pakottamalla ohjelmoijat kehittämään vain Applella toimivia ohjelmia usealla alustalla toimivien ohjelmien sijaan. Rajallisilla budjeteilla toimivat kehittäjät joutuvat keskittymään tällöin vain yhteen alustaan useamman sijaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.