Mainos

Applen tabletista tietokoneiden iPod?

Applen uuden tablet-tietokoneen julkistaminen lähenee kovaa vauhtia ja yleisön, tai ainakin median kiinnostus uutuutta kohtaan vaikuttaa olevan suurta. Julkistamisen kerrotaan tapahtuvan ensi keskiviikkona.

Applen johtaja Steve Jobsin mukaan uutuustuote pystyy muokkaamaan perinteisiä viestintämuotoja, kuten kirjojen ja sanomalehtien lukemista sekä television katselua samaan tapaan kuin legendaarinen iPod-soitin muutti osaltaan musiikkiteollisuutta.

Wall Street Journal -lehti on koonnut artikkeliinsa useista eri lähteistä ennakkoon saatuja huhuja uutuustuotteesta.

Paljon palvelutarjontaa ja sisältöä?

Lehden lainaamat lähteet kertovat, että Apple on keskittynyt uuden tablet-koneen suunnittelussa siihen, että kone olisi käytössä niin kodeissa kuin vaikkapa luokkahuoneissa. Yhtiö visioi, että kyseessä olisi perheenjäsenten yhteinen laite uutisten ja sähköpostien lukemiseen. Tämähän ei sinällään kuulosta juuri tavallisesta tietokoneesta poikkeavalta käytöltä. Lähteiden paljastamien ennakkohuhujen mukaan koneen vetovoima kuitenkin piilee palveluiden kirjossa.

Luokkahuonekäyttöä varten Apple on tutkinut elektronista oppikirjateknologiaa. Yhtiö on tutkinut myöskin, miten sanomalehtien ja lehtien sisältö voitaisiin näyttää tabletilla eri tavalla.

Apple on käynyt keskusteluja kirja- ja lehtijulkaisijoiden kanssa yhteistyöstä. Keskusteluja tablet-koneen sisällöntuottamisesta on lähteiden mukaan käyty mm. New York Timesin, Condé Nast Publicationin ja News Corpin kanssa.

Apple neuvottelee Wall Street Journalin mukaan myös CBS:n ja Walt Disney -yhtiöiden kanssa televisiopalvelun tarjoamisesta.

Pelimaailman puolelta Applen kerrotaan neuvotelleen Electronic Arts -yhtiön kanssa.

Eräiden lähteiden mukaan koneeseen tulee virtuaalinen näppäimistö. Koneen näyttö on lähteiden mukaan 10-11 -tuumainen kosketusnäyttö.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.