Mainos

Applen Jobs ei kainostellut haukkuessaan Androidia

Applen johtaja Steve Jobs on aiemmasta käytännöstään poiketen pitänyt puheen yhtiön tulosjulkistuksessa. PCWorld-teknologiasivusto kertoo, että Jobsin puhe oli niin uhmakas, että siitä tulee välittömästi klassikko. Jobs nimittäin tykitti täyslaidallisen kritiikkiä niin Googlen, pienten tabletkoneiden kuin Research In Motion (RIM) -yhtiönkin suuntaan.

"Pyyhällämme Blackberryn ohi"

Jobs aloitti kritiikkinsä suositusta BlackBerry-puhelimen valmistajasta RIMistä. BlackBerry on ollut erittäin suosittu Pohjois-Amerikan puhelinmarkkinoilla. Jobsin mukaan RIM alkaa jäädä loitolle Applen taustapeilistä. Viimeisimmän vuosineljänneksen aikana Apple myi 14,1 miljoonaa iPhone-älypuhelinta, kun BlackBerryjä myytiin 12,1 miljoonaa kappaletta.

- Olemme nyt ohittaneet RIMin enkä usko niiden tavoittavan meitä lähitulevaisuudessa, Jobs kehuskeli.

Hyökkäys Googlea vastaan: Hakukonejätti valehtelee

Suurimman osan Jobsin kritiikistä sai osakseen Googlen Android-käyttöjärjestelmä. Jobs kyseenalaisti avoimesti Android Market -sovelluskaupan markkinaosuustilastot. Jobs myös harmitteli todellisen tiedon puutetta toimitettujen Android-puhelimien määrästä.

Hän kritisoi Googlea siitä, että se markkinoi käyttöjärjestelmäänsä valheellisesti "avoimena" verrattuna Applen "suljettuun" iOS-käyttöjärjestelmään. Hänen mielestään kyseessä on valheellinen väittämä , jolla pyritään tarkoituksellisesti monimutkaistamaan todellisuutta siitä, miten Android oikeasti poikkeaa iOS-käyttöjärjestelmästä.

- Android on hyvin hajanainen. Monet Android-valmistajat, kuten HTC ja Motorola asentavat puhelimiin omat käyttöliittymänsä erottuakseen joukosta ja käyttäjät joutuvat ihmettelemään. iPhonen tapauksessa joka laite toimii samalla tavalla, Jobs hehkutti.

Jobsin mukaan Android Market -sovelluskaupan lisäksi Androidille on olemassa ainakin kolme muuta sovelluskauppaa, joka aiheuttaa sekaannusta käyttäjille ja lisätyötä sovelluskehittäjille.

- Todellisuudessa "avoin vastaan suljettu" on hämäystä, jolla koitetaan peitellä todellisuutta. Todellinen kysymys on "hajanainen vastaan yhtenäinen" ja kumpi on kuluttajan kannalta parempi, Jobs laukoi.

Myös tablet-kilpailijat saivat osansa kritiikistä

Googlen jälkeen Jobs siirtyi käsittelemään iPad-tabletkoneeseen kohdistuvaa kilpailua. Moni iPadin kilpailijoista on 7-tuumaisilla näytöillä varustettuja laitteita.

Jobs halveksi 7-tuumaisia tabletkoneita "vain 45 prosenttisesti yhtä suureksi kuin 10-tuumainen iPad". Jobsin mielestä kymmenen tuumaa on näytön minimikoko, jotta voidaan tehdä hyviä sovelluksia. Hänen mielestään 7-tuumainen näyttö on liian iso kilpaillakseen älypuhelimien kanssa ja liian pieni kisatakseen iPadin kanssa.

Hän myös kritisoi tabletkoneiden vyöryksi ennakoitua tilannetta.

- Vaikuttaa tulevan vain kourallinen oikeasti varteenotettavia kilpailijoita, sitä ei voi kutsua vyöryksi, Jobs sivalteli.

Jobsin mielestä on kamalaa, että uudet tabletit käyttävät Android-käyttöjärjestelmän Froyo-versiota, jota Google ei ole edes viimeistellyt tabletkäyttöä ajatellen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.