Apple yritti hiljentää räjähtäneen iPodin omistajan

Britanniassa on noussut kohu yhdysvaltalaisen tietotekniikkayhtiön Applen asiakkailleen tarjoamista sopimuksista.

Brittiläisen The Times -lehden mukaan Apple yritti vaientaa isän ja tyttären, joiden iPod Touch -musiikkisoitin räjähti.

Lehden tietojen mukaan Apple suostui maksamaan rahat takaisin räjähtäneestä iPodista sillä ehdolla, että isä ja tytär eivät koskaan kertoisi räjähdyksestä kenellekään. Applen tarjoamassa sopimuksessa uhattiin oikeustoimilla, jos henkilöt puhuisivat asiasta.

- Mielestäni se oli todella häiritsevä sopimus, liverpoolilainen Ken Stanborough sanoo lehden haastattelussa.

- Emme pyytäneet kuin rahat takaisin laitteesta, mies lisää.

Hän ei suostunut allekirjoittamaan Applen tarjoamaa sopimusta.

"Ei pidettäisi Suomessa salassa"

Suomen Applen edustajan mukaan vastaavia tilanteita ei ole maassamme myytyjä laitteita koskien ollut. Vastaavia vikoja ei ole esiintynyt myöskään muissa Applen tuotteissa.

Vastaava tapaus luokiteltaisiin vaaratapaukseksi.

Apple korvaisi epäkuntoon menneen laitteen. Lisäksi asiasta otettaisiin yhteyttä Applen insinööreihin, jotta saataisiin selville vian syy.

Tapausta ei teknisen tuen mukaan yritettäisi pitää salassa.

Applen edustaja esittäytyi vain etunimellä yhtiön käytäntöjen mukaisesti. Hän työskentelee teknisen tuen esimiestehtävissä.

Ei yksittäistapaus

Brittiläisen perheen musiikkisoitin tuhoutui, kun Stanborough pudotti tyttärensä iPodin maahan viime kuussa.

- Laite alkoi sähistä ja kuumentua kädessäni. Luulen, että näin myös höyryä.

Mies heitti soittimen ulos takaovestaan.

- 30 sekunnin sisällä kuului pamahdus, laite lensi ilmaan ja siitä tuli paljon savua, Stanborough kertoo.

Liverpoolilaismies otti puhelimitse yhteyttä Appleen, minkä jälkeen Apple postitti miehelle sopimuksen. Sopimuksen mukaan Stanborough saisi rahat takaisin vain, jos suostuisi pitämään sopimuksen sisällön täydellisen luottamuksellisena.

Apple ei ole suostunut ottamaan julkisesti kantaa Stanboroughin tapaukseen. Brittiläisen kaupan etujärjestön mukaan on ymmärrettävää, että Apple haluaa suojella mainettaan pyrkimällä luottamuksellisiin sopimuksiin.

Viime viikolla paljastui, että Apple on yrittänyt salailla lukuisia iPodien räjähdystapauksia. The Timesin mukaan osa räjähdyksistä on aiheuttanut käyttäjille palovammoja.

Viime vuonna Japanissa sattuneet 14 iPod Nano -soittimen räjähdystä saivat maan hallituksen varoittamaan kuluttajia tuotteesta.

IPodeja on myyty maailmanlaajuisesti yli 170 miljoonaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat