Apple tukkii vakavan tietoturva-aukon iPhonesta

Apple kertoo, että sillä on korjaus valmiina iOS-käyttöjärjestelmää käyttävien laitteiden nettiselaimesta havaittuun tietoturva-aukkoon. Asiasta kertoo teknologiasivusto CNET sivuillaan. Apple iOS on käyttöjärjestelmä, joka on käytössä iPhone-, iPod- ja iPad-laitteissa.

Turva-aukko huomattiin tällä viikolla. Mobile Safari-selaimen PDF-tiedostojen kirjasimien käsittelyssä löytyi haavoittuvuus, joka mahdollistaa hyökkääjän ohjelmakoodin suorittamisen käyttäjän laitteessa houkuttelemalla käyttäjä hyökkääjän www-sivustolle.

Applen tiedottajan mukaan yhtiö on kehittänyt asiaan korjauksen, joka julkistetaan asiakkaille seuraavassa ohjelmistopäivityksessä. Toistaiseksi ei ole kuitenkaan tietoa, milloin ohjelmistopäivitys julkistetaan.

Toinenkin vakava haavoittuvuus

Applen iOS-käyttöjärjestelmästä on löytynyt myös toinen haavoittuvuus, joka on käyttöjärjestelmän ytimessä. CERT-FI kertoo että ytimen haavoittuvuutta hyväksikäyttämällä hyökkääjä voi laajentaa käyttövaltuuksiaan ja ohittaa rajoitetun ns. sandbox-käyttöympäristön suojauksia.

Haavoittuvuuksiin on julkaistu julkinen hyväksikäyttömenetelmä. Tietoturva-aukko on niin vakava, että Saksan hallitus julkisti asiasta virallisen varoituksen kansalaisilleen. Apple ei ole kommentoinut Saksan tietoturvaviranomaisten lausuntoa.

Lue myös:

    Uusimmat