Mainos

Apple tiputtaa huippukannettavansa hintaa

Amerikkalainen tietokonevalmistaja Apple Computer on kertonut lasketavansa kalliimman sarjan kannettavan tietokoneensa ja litteäpintaisten näyttöjensä hintaa. Hintatarkastuksilla yhtiö pyrkii vastaavaan vähentyneeseen kysyntään.

Power Mac G4 -kannattavan hintaa pudotetaan 200 dollarilla hieman vaille 1500 dollariin. Se on alhaisin lähtöhinta, jolla sarjan tuotteita on myyty sitten 1990-luvun lopun. Euroissa alennus tiputtaa laitteen hinnan 1390 euroon.

Kilpailu henkilökohtaisten tietokoneiden myynnistä on ollut kovaa jo pari vuotta, sillä kysyntä ei ole lisääntynyt aiempien vuosien tahtiin. Lisäksi tietokonevalmistaja Dell Computer on hakenut aggressiivisesti markkinoita, mikä on tiputtanut tuottoja ja tuottanut monille valmistajille tappioita.

Panokset ovat koventuneet myös näyttöjen myynnissä. Gateway toi marraskuussa markkinoille edullisen 42-tuumaisen litteäpintaisen digitelevision ja monitorin. Applen johto kiisti hintojen laskun olevan vastaisku Gatewayn markkinoille tuloa vastaan. Applen päätteet ovat tunnettuja muotoilusta, mikä yleensä nostaa hintaa.

Applen johdon mukaan yhtiö pyrkii vain saamaan Power Mac -mallistoaan entistä useamman kuluttajan saataville. Se tietää totuttelua Microsoftin Windows-ohjelmistosta poikkeavaan Macintoshiin.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.