Mainos

Apple-pomon sairausloma säikäytti sijoittajat

Tietokone- ja matkapuhelinvalmistaja Applen perustajan Steve Jobsin yllättäen ilmoitettu sairausloma on säikäyttänyt sijoittajat pahan kerran. Jobsin ohjausta pidetään niin tärkeänä Applen strategian kannalta, että hänen mahdollinen väistymisensä luo suuren kysymysmerkin yhtiön tulevaisuuden kannalta.

Applen on määrä julkistaa neljännesvuosituloksensa ensi yönä Suomen aikaa, mutta Jobsin sairaus peittoaa täysin tulosluvut, joiden odotetaan olevan loistavia. Apple on noussut maailman arvokkaimmaksi teknologiayhtiöksi, ja yhtiön liikevaihdon arvioidaan nousseen 50 prosentilla älypuhelin iPhonen ja tablettitietokone iPadin vetämänä.

Uutinen Jobsin sairaudesta pudotti Applen kurssia 6 prosenttia Euroopan arvopaperimarkkinoilla eilen. Yhdysvalloissa pörssit olivat kiinni kansallisen vapaapäivän vuoksi.

Jobs oli 2 vuotta sitten 6 kuukauden sairauslomalla maksansiirron vuoksi. Apple ei kertonut, kuinka kauan sairausloma kestää nyt. Niukat tiedot ovat jättäneet sijoittajat informaatiotyhjiöön, minkä vuoksi Jobsin sijaisen Tim Cookin sanoja yön tiedotustilaisuudessa odotetaan vesi kielellä.

(MTV3 - STT - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.