Mainos

Apple julkisti matkapuhelimen

Kyseessä on älypuhelin, johon on yhdistetty yhtiön musiikkisoitin iPod. Tietokoneiden osuus Applen liikevaihdosta on jo mobiilituotteita pienempi.

Tietokonevalmistaja Apple Computers tulee matkapuhelinmarkkinoille.Apple julkisti myöhään eilen älypuhelimen, johon on yhdistetty yhtiön musiikkisoitin iPod. Applen pääjohtaja Steve Jobs sanoi yhtiön tavoittelevan 10 miljoonan puhelimen myyntiä ensi vuonna.

Mobiiliteknologiaan toimintaansa voimakkaasti laajentanut Apple poistaa yhtiön nimestä tietokonetta tarkoittavan Computer-sanan, kertoi Jobs uuden puhelimen julkistustilaisuudessa. Tietokoneiden osuus yhtiön liikevaihdosta on jo mobiilituotteita pienempi.

Applen matkapuhelin tulee Yhdysvalloissa maan suurimman matkapuhelinoperaattorin Cingularin myyntiin. Euroopan markkinoille Apple lupaa uutuuden vuoden viimeisellä neljänneksellä ja Aasian markkinoille ensi vuonna.

Applen matkapuhelimen hinta tulee yhtiön mukaan olemaan Yhdysvalloissa 499-599 dollaria eli noin 380-460 euroa. Litteässä matkapuhelimessa ei ole näppäimiä, vaan sitä ohjataan yhdellä näppäimellä ja kosketusnäytöllä. Puhelimessa on langaton Wi-Fi -yhteys ja Bluetooth. Puhelimen käyttöjärjestelmänä on Applen OSX.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.