Mainos

Apple iski Nokialle vastakanteen

Apple on nostanut Nokiaa vastaan vastakanteen yhtiöiden välisessä patenttikiistassa. Applen mukaan Nokia on rikkonut kolmeatoista Applen patenttia.

Nokia haastoi Applen käräjille omien patenttiensa väärinkäytöstä jo lokakuussa. Yhdysvalloissa nostettu kanne koskee kymmentä Nokian patentoimaa gsm-, umts- ja wlan-teknologiaa, joita on Nokian mukaan käytetty luvatta kaikissa Applen iPhone-älypuhelimien malleissa.

Applen tiedotteessa ei täsmennetä, mistä sen patenteista on kyse. Yhtiö muistuttaa kuitenkin aloittaneensa pöytätietokoneiden vallankumouksen jo 1970-luvulla. Applen tuoreemmista teknologisista innovaatioista mainitaan iPhonen lisäksi muun muassa OS X -käyttöjärjestelmä, iLife-sovellukset, iPod-musiikkilaite ja iTunes -onlinemusiikkipalvelu.

-Muiden yhtiöiden täytyy kilpailla kanssamme keksimällä omia teknologioita, ei vain varastamalla meiltä, Applen varapääjohtaja Bruce Sewell sanoo tiedotteessa.

Analyytikot arvioivat aiemmin Nokian olevan todennäköisesti vahvoilla omassa kanteessaan. Patenttikiistan puinti oikeudessa saattaa kestää vuosia, jos yhtiöt eivät pääse asiassa sopuratkaisuun.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.