Mainos

Apple: iPhonen antenniongelmat löytyvät ohjelmistopuolelta

Apple on vihdoin myöntänyt, että yhtiön uudessa iPhone 4 -älypuhelimessa on antenniin liittyvä ongelma. Yhtiön mukaan korjaus on tulossa. Kyseinen korjaus tuskin kuitenkaan miellyttää puheluiden katkeamisista kärsiviä käyttäjiä. Applen mukaan käyttäjien raportoimat signaaliongelmat eivät nimittäin johdu varsinaisesti puhelimen antennista, vaan ohjelmistopuolelta. Applen mukaan vika on kaavassa, jolla puhelin laskee näytöllä näkyvät, kentän voimakkuudesta ilmoittavat palkit.

Applen mukaan tutkimuksissa tuli yllätyksenä, että signaalin vahvuutta näytölle laskeva kaava olikin täysin väärä. Nyt kaava laskee yhtiön mukaan näytölle kaksi ylimääräistä signaalipalkkia, kuin sen signaalin vahvuuden perusteella pitäisi oikeasti laskea. Puhelin saattaa siis ajoittain näyttää neljää palkkia, kun sen oikeasti pitäisi näyttää vain kahta palkkia.

Käyttäjien mukaan uuden iPhonen vastaanottama signaali putoaa dramaattisesti, kun puhelinta pitelee kädessä niin että tuotteen sivuille integroidut antennit peittyvät. Valitusten mukaan seurauksena on mm. puhelujen katkeamisia kesken kaiken. Applen mukaan signaalin dramaattisesta putoamisesta raportoineet asuvat luultavasti alueella, jossa on heikko signaali. Heidän puhelimensa ovat kuitenkin virheellisesti näyttäneet 4-5 palkkia.

Apple sanoo, että ohjelmistopäivitys julkaistaan muutaman viikon sisällä. Korjaus on kuitenkin vain kosmeettinen, koska se vaikuttaa ainoastaan näytöllä näytettäviin signaalipalkkeihin. Korjauksesta ei siten ole apua käyttäjille, jotka ovat valittaneet puheluidensa katkeamisesta.

Hiljattain Apple ohjeisti iPhonen käyttäjiä "pitelemään puhelinta kädessään oikein". Tästä mm. Nokia intoutui irvailemaan, että heidän tuotteitaan voi pidellä miten vain haluaa, ilman pelkoa puheluiden katkeamisesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.