Apple esitteli iPad minin ja neljännen sukupolven iPadin

Teknologiayhtiö Apple on pitänyt tiedotustilaisuutensa San Josessa Kaliforniassa.

Yhtiö julkisti tilaisuudessa paljon ennakkoon huhutun miniversion suositusta iPad-tabletkoneestaan. Samalla yhtiö esitteli myös neljännen sukupolven iPadin. Kumpikin laite käyttää iOS 6 -käyttöjärjestelmää.

Uuden iPad minin uskotaan olevan Applen isku markkinoilla liikkuvia edullisia Android-tabletteja vastaan.

The Verge -sivusto kertoo liveblogissaan, että jo tuntia ennen tiedotustilaisuuden alkua paikalle oli kerääntynyt suuri joukko median edustajia. Väkeä ei kuitenkaan Vergen mukaan ollut niin paljon kuin taannoin iPhone 5:n julkistuksen edellä.

Applen toimitusjohtaja Tim Cook saapui tilaisuudessa lavalle ja kertoi alkuun tyypilliseen tapaan yhtiön laitteiden myyntiluvuista sekä sovellustarjonnasta. Engadget-sivusto kertoo liveblogissaan, että uusi iOS 6 -mobiilikäyttöjärjestelmä on asennettu jo 200 miljoonaan laitteeseen.

Ennen tablettien julkistusta Applen markkinointijohtaja Philip Schiller saapui lavalle ja esitteli uuden 13-tuumaisen MacBook Pro -kannettavan. Laitteen Retina-näytön resoluutio on 2560 x 1600 pikseliä. Laite on myös 20 prosenttia aiempaa ohuempi. Laitteen akun kesto on noin seitsemän tuntia.

Lisäksi tilaisuudessa esiteltiin pientä Mac mini -tietokonetta sekä uutta iMacia.

Kaksi tablet-uutuutta

Seuraavaksi Schiller esitteli aiempaa nopeammalla A6X-prosessorilla varustetun "neljännen sukupolven" iPadin.

Neljännen sukupolven iPadissa on mm. 9.7-tuumainen Retina-näyttö ja aiempaa kattavampi tuki LTE-yhteyksille eri puolilla maailmaa.

Lopulta päästiin illan ennakkoon odotetuimpaan osioon, kun Schiller siirtyi puhumaan uudesta iPad ministä. Schiller näytti, että laitetta voi pitää mukavasti yhdellä kädellä - toisin kuin isompia tablettiversioita.

Schiller hehkutti, että iPad mini on kaunis joka kulmasta katsottuna.

iPad mini on 7,2 millimetriä paksu. Näytön koko on 7,9 tuumaa, ja sen resoluutio on 1024 x 768 pikseliä.

Laitteessa hyrrää A5-kaksiydinprosessori. Etupuolella on FaceTime HD-kamera ja takana viiden megapikselin kamera 1080p -teräväpiirtotallennuksella.

Lisäksi iPad minissä on samanlainen pienempi Lightning-liitäntä kuin uudessa iPhone 5 -älypuhelimessakin. Myös neljännen sukupolven iPad käyttää Lightning-liitäntää.

Neljännen sukupolven iPad ja iPad mini ovat ennakkotilattavissa perjantaista lähtien, ja myyntiin laitteet tulevat ensi kuun alussa.

Lue myös:

    Uusimmat