Mainos

Anvenanmaa kosiskelee mannersuomalaisia

Turistien määrää on verottanut Estonia-laivan uppoaminen, talouden lama Suomessa sekä Viron kilpailukyky. Turisteja houkutellaan nyt urheilemaan.

Ahvenanmaa pyrkii saamaan mannersuomalaiset matkaiijat palaamaan. Matkailuyrittäjät ovat saapuneet Helsingin Senaatintorille, joka on muuttunut pienois-Ahvenanmaaksi. Matkailuyrittäjä haistaa markkinaraon.

- Kun Virossakin hinnat ovat nyt nousseet, niin monet tulevat sitten Ahvenanmaalle takaisin, kertoo ahvenanmaalainen matkailuyrittäjä Gun Styrström.

Ahvenanmaalaisten yksi uusi turistien houkutuskeino on urheilumatkailu. Keskelle Eckerön maaseutua on noussut täysikokoinen jalkapallohalli, jossa isännöidään junioriliigoja, maaotteluita, koiranäyttelyitä tai mitä tahansa messuja, jotka täyttävät koko saariston majoitustilat.

Elokuussa noustaan jo olympiatasolle kun rantalentopallon Pekingin olympialaisten karsintaottelut pidetään Maarianhaminassa. Kisat mullistavat kaupungin.

- Rakennamme areenan 3000 katsojalle. Maailman parhaat pelaajat, brasilialaiset, amerikkalaiset, saksalaiset tulevat tänne. Lisäksi trakennetaan festivaalialue useille tuhansille ihmisille, kertoo Paf Open Beach Volley:n toiminnanjohtaja Simon Dahl.

Ahvenanmaan rantahiekkaa tosin testataan parasta-aikaa Kanadassa. Jos se ei ole sopivan hienojakoista karsintaotteluihin, joudutaan sen kuljettamaan kisoihin Ruotsista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.