Anu Harkki: Minussa asuu pieni hippi!

Subin Ratula-ohjelmastakin tutun juontaja-toimittaja Anu Harkin tyyli on sekoitus mustaa, rohkeita värejä, erilaisia tekstiilejä ja erikoisia koruja.

Anu Harkki viettää paljon aikaa kesäkodissaan Elimäen Ratulassa. Maalaiselo vaikuttaa myös Anun pukeutumiseen.

– Se vaikuttaa niin, että minulla on selkeästi erikseen landetyyli ja kaupunkilaistyyli. Maalla koen olevani eniten minä. Ratulassa kuljen koko kesän pitkissä mekoissa ja pitkissä villatakeissa. Lisäksi minulla on usein huivi tai pipo päässä. Olen paljain jaloin tai kumisaappaat tai sandaalit jalassa, Anu kertoo.

– Olen fiilispukeutuja, mutta värit ovat todella tärkeitä. Tärkeitä ovat myös materiaalit, muodot ja mittasuhteet.

Anu seuraa jatkuvasti, mitä muodissa tapahtuu.

– Tiedän, mikä on milloinkin muodissa, mutta se ei tarkoita sitä, että minun pitäisi pukeutua niin. Poimin aina ne jutut, jotka sopivat minulle.

Hyvä olo vaikuttaa kaikkeen

Hyvä olo vaikuttaa paljon siihen, miten Anu näkee itsensä.

– En ole pilkunviilaaja minkään kanssa, mutta syön mieluiten puhdasta ja mahdollisimman vähän käsiteltyä ruokaa. Syön aika terveellisesti. Myös jooga vaikuttaa kaikkeen. Se vaikuttaa omaan kehonkuvaan, silloin myös ryhti on parempi. Jos minulla on hyvä fiilis, niin sitten näytän hyvältä. Jos minulla ei ole hyvä fiilis, niin vaikka minulla olisi mitä päällä, niin se ei välttämättä näytä hyvältä, Anu pohtii.

Anu on jo lapsena kokenut voimakkaasti haluavansa näyttää erilaiselta kuin kaikki muut. Parikymppisenä huomiota haettiin provosointivaiheen kautta.

– Ajattelin, että laitan niin oudot vaatteet päälleni, että kaikki huomaavat. Silloin oli päällä todella vahva minuuden korostus. Olin ihan hippi. Minussa tosin asuu aina pieni hippi ja se tulee esiin Ratulassa, kun laitan pitkät mekot päälle.

Anun tyylivinkki on yksinkertainen.

– Luotan siihen, että vaatekaapissa pitää olla aina tietyt peruselementit. Itselläni ne ovat helposti mustia. Pari erimittaista mustaa mekkoa, mustia farkkuja ja housuja, villatakkeja. Sitten näihin yhdistää rohkeasti erilaista, esimerkiksi asusteita. Asusteiden käyttö on aika hillittyä Suomessa.

Anun lempikaupat

– Helsingissä käyn Zarassa, Indiskassa ja Marimekossa. Kuljen kuitenkin yleensä kaikkialla enkä ole kovin ennakkoluuloinen kauppojen suhteen. Oudostakin paikasta saattaa tehdä löytöjä.

– Helsingin keskustan pikkuputiikeista 2or+ on suosikkini sekä Zio-kenkäkauppa. Myös Hietsun kirpputori on ollut jo vuosia aarreaittani.

– Tukholman Södermalm, Pariisin kirppisalue, Lontoossa Portobello Road, Barcelonassa kenkäkaupat ja vanhan kaupungin pikkuliikkeet, Anu luettelee suosikkejaan ulkomaisista shoppailupaikoista.

AVA

Kuvat: Lehtikuva, MTV3

Tyylitunnustuksia AVAlla joka torstai klo 18.30

Anu Harkin vaatekaapin aarteet, katso kuvat!

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja