Mainos

Anttila: Ymmärrän viljelijöiden hädän

Neuvottelut sika- ja siipikarjatilojen tuesta jatkuvat tänään. Maanantaina neuvottelut päättyivät tuloksettomina.

Kiista koskee etelän ja pohjoisen sika- ja siipikarjatukea. Suomen hallituksen ja EU:n komission tekemällä sopimuksella Suomi saa maksaa pohjoisessa tukea entisen tasoisena, mutta tuotannosta irrotettuna. Etelässä tuki ajettaisiin alas viidessä vuodessa.

Etelän sika- ja siipikarjafarmarit katsovat, että pohjoinen sai liian hyvät edut. Riidan on pelätty repivän koko maa- ja metsätaloustuottajien keskusliiton hajalle.

Maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilan mukaan neuvotteluissa on edetty. MTV3:n Huomenta Suomi –ohjelmassa vierailleen ministerin mukaan tulosta neuvotteluissa ei olisi ollut edes mahdollisuutta saavuttaa maanantaina.

- Neuvottelujen rinnalla meidän on koko ajan myös laskettava tarkasti, mitä tavoitellaan ja mihin laskelmat johtavat. Laskeminen vie luonnollisesti oman aikansa. Tämän vuoksi maanantaina ei olisi ollut edes mahdollisuutta saada neuvotteluissa tulosta, koska laskelmat eivät ole valmiina.

Anttila sanoo ymmärtävänsä hyvin viljelijöiden hädän.

- He ovat olleet erittäin tiukoilla viimeisen vuoden. Viljelijät eivät saa katettua kustannuksia saatavilla tuloilla. Silloin tietenkin tukielementti muodostuu hyvin tärkeäksi, Anttila sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.