Mainos

Anttila vaatii toimia BSE:tä vastaan

Keskustelu toimista hullun lehmän tautia vastaan kiihtyy Suomessakin. Eduskunnan ensimmäinen varapuhemies Sirkka-Liisa Anttila vaatii, että lihaluujauhon tuonti pitäisi kieltää maista, joissa tautia esiintyy.

-Vaikka näistä maista tuotu lihaluujauho olisi tarkoitettu vain turkiseläinten ruokintaan, on torjuttava kaikki mahdollisuudet sen joutumisesta lihakarjan rehuksi, Anttila sanoo Hämeen Sanomissa. Anttilan mukaan lihaluujauhon tuonnin kieltämisessä pitäisi vedota EU:n perustamissopimuksen 30. artiklaan. Se mahdollistaa tuontikiellot, jotka ovat perusteltuja ihmisten, eläinten tai kasvien terveyden ja elämän suojelemiseksi.

Lehmän älykäs katse

Anttilan mielestä maa- ja metsätalousministeriön tulisi myös harkita naudanlihan tuontikieltoa niistä maista, joissa BSE-tautia on esiintynyt. -Lainsäädäntö ei vaadi ilmoittamaan kuluttajalle lihajalosteen, eineksen tai ravintola-annoksen raaka-aineen alkuperää. Kuluttaja ei voi omilla valinnoillaan varmistaa sitä, että hänen ravintoonsa ei sisälly riskimaista tuotua lihaa, Anttila perustelee.

Anttilan mielestä nautojen testaamista pitäisi myös Suomessa lisätä. -Olisi kuitenkin oikeudenmukaista, että EU maksaisi kulut. Tilanteeseen syyttömiä maita ei pitäisi laittaa maksamaan muiden aiheuttamia laskuja, hän kirjoittaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.