Anttila: Keskustan ei pidä hätäillä Emu-päätöksessä

Keskustan varapuheenjohtaja ja Euroopan parlamentin jäsen Sirkka-Liisa Anttila haluaa jarrutella keskustan päätöksiä Euroopan talous- ja rahaliitosta.

Anttilan mielestä kesäkuu on aivan liian aikainen ajankohta ottaa kantaa Suomen Emu-jäsenyyteen, koska hallituskin on luvannut eduskunnalle vasta keväällä asiaa koskevan selonteon.

Keskustan piirissä on esitetty vaatimuksia, että puolueen pitäisi järjestää kesäkuussa ylimääräinen puoluekokous Emu-kannanoton takia.
-Keskustan ei pidä hosua omalla Emu-päätöksellään vaan ratkaisun eri vaihtoehdot on selvitettävä rauhassa, Anttila sanoi tänään Lopella.

Anttila tarjoaa samalla yhteistyötä ammattiyhdistysliikkeelle, sillä hänen mielestään Emu-jäsenyys merkitsee palkansaajille samanlaista suurta toimintaympäristön muutosta kuin viljelijät kokivat EU-jäsenyyden takia.

-Keskustan on tarjottava omaa asiantuntemustaan ja yhteistyötä ammattiyhdistysliikkeelle Emu-vaikutusten pehmentämiseksi. Taas kerran talonpoikaisen väestön ja duunarin etujen yhteinen ajaminen yhdistää, hän sanoi.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat