Mainos

Anttila haluaisi varamiesjärjestelmän

Eduskunnan varapuhemies Sirkka-Liisa Anttila pitää kansanedustajien varamiesjärjestelmän käyttöönottoa välttämättömänä. Hän esittää tätä koskevan valtiosääntömuutoksen aloittamista viipymättä.

Helsingissä tänään puhunut Anttila haluaisi eduskunnan pohtivan, miten varamiesjärjestelmää sovellettaisiin kansanedustajien äitiys- ja isyyslomiin, opinto- ja sapattivapaisiin sekä toimimiseen kansainvälisissä tehtävissä. Anttilan mielestä keskustan puheenjohtajan Esko Ahon aikomus lähteä yhdeksäksi kuukaudeksi Harvardin yliopistoon opiskelemaan ja luennoimaan on saanut eduskunnan ulkopuolella innostuneen vastaanoton.

Sen sijaan eduskunnassa asia on herättänyt osin ristiriitaisiakin tuntoja. Kansanedustajan pysyvyys tehtävässään on ollut arvo ylitse muiden. Poikkeuksena ovat olleet äitiys- ja isyyslomat, joita on myönnetty vasta viimeisten vuosien aikana.

Anttilan mielestä kansanedustajallakin pitäisi olla oikeus kehittää itseään. Sapattivapaiden saamisen ehdoksi olisi asetettava riittävän pitkä eduskuntaura, joka on luonut tarpeen uusiutumiseen.

Anttila huomautti, että tavallisissa työpaikoissa pitkäaikaisten vapaiden ajaksi henkilön tilalle tulee sijainen. Eduskunnassa tämä mahdollisuus on hyvin rajallinen. Nykyisen lain mukaan vain EU-parlamenttiin valitun kansanedustajan tilalle nousee varamies.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.