Mainos

Anttila haluaa porrastettua tukea pohjoiselle maataloudelle

EU:n maatalouden tuki on porrastettava lämpötilasummien mukaan, jotta Suomen huonommat kasvuolosuhteet saadaan korvattua, vaatii EU-parlamentaarikko Sirkka-Liisa Anttila. Hän laatii asiasta raporttia EU-parlamentille.

Raisiossa puhunut Anttila totesi, että satotaso hehtaaria kohti alenee keskimäärin 400 - 500 kiloa jokaista lämpösumman sataa astetta kohti. Keski-Euroopan keskimääräinen lämpösumma on 2 000 astetta, Suomessa vastaava luku on 600 - 1 300. Kustannuksia nostavat myös lyhyt kylvö- ja sadonkorjuuaika sekä viljan kuivatuskustannukset. sirkka-Liisa Anttila aikoo raportissaan ehdottaa, että pohjoista tukea pitäisi maksaa alueilla, jossa lämpösumma jää alle 1 300 asteen. Näitä ovat koko Suomi, Viron pohjoisosa, Tukholman pohjoispuolinen Ruotsi ja Skotlannin pohjoisosat. Myös eräät Alppien rinteet pääsisivät mukaan.

Anttilan raporttia käsitellään syyskuussa EU-parlamentin maatalousvaliokunnassa. Kyseessä on ensimmäinen parlamentin käsittelyyn tuleva raportti, joka käsittelee Suomen maatalouden olosuhteita.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja