Mainos

Anttila haluaa aloitteellista EU-politiikkaa

Keskustan europarlamentaarikko Sirkka-Liisa Anttila syyttää hallitusta EU:n tukimahdollisuuksien käytön laiminlyömisestä. Hänen mielestään Lipposen hallitus on tehnyt parhaansa, jotta Suomi ei hyötyisi unionin jakamista varoista.

Anttila huomautti sunnuntaina Laihialla, että Suomi on oman kansallisen politiikkansa vuoksi tänä vuonna jo kahden miljardin markan verran nettomaksajana EU:ssa.

Samaan aikaan toinen EU:n maatalousmaa Irlanti ottaa unionilta oman maatalous-, alue- ja rakennepolitiikkansa rahoittamiseen yli 11 miljardia markkaa vuodessa.

Anttilan mielestä hallitus on ajanut alas valtion säästöpolitiikan varjolla kaikkia niitä toimintoja, joihin Suomi laajana maaseutumaana saisi EU:n rahoitusta. Yksi esimerkki on yksityisteiden valtionosuudet.

EU tukee Anttilan mukaan maaseudun teiden rakentamista ja korjaamista. Tätä mahdollisuutta hyödyntäneessä Irlannissa näkee maaseudun teiden varsilla paljon kylttejä, joissa kerrotaan EU:n osallistumisesta peruskorjauksen kustannuksiin. Suomen hallitus hakee Anttilan näkemyksen mukaan EU:n tukia vain moottoriteiden rakentamiseen.

-Menestymisen ylikansallisessa päätöksenteossa ratkaisee ensisijaisesti jäsenmaan oma aloitteellisuus ja hyvä yhteistyökyky. Suomi potee ns. pienen maan alemmuuskompleksia, Anttila päätteli. Hän syytti hallituksen valtavirtapolitiikkaa siitä, että Suomen saavutukset ovat jääneet vähäisiksi. Valtavirrassa ajautuu helposti pelkäksi toisten vaateiden tukijaksi, mikä on täysin kansallisten etujemme vastaista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.