Mainos

Anttila: "En eroa missään nimessä"

Maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) ei aio erota tehtävistään. Anttilan eroa ovat vaatineet tänään mieltä osoittaneet suomalaiset eläinsuojelujärjestöt ja muun muassa vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Annika Lapintie.

- En missään nimessä, koska olen tällä vaalikaudella tehnyt enemmän kuin edellisillä vaalikausilla yhteensä eläinten hyvinvoinnin eteen, Anttila vastaa.

Hän huomauttaa, että lainsäädäntö on uudistunut, eläinlääkäreitä on tullut lisää ja eläinten hyvinvointia edistämään on perustettu neuvottelukunta ja asiantuntijakeskus. Lisäksi teurastamojen kanssa on sovittu, että ne seuraavat niille tulevien eläinten kuntoa.

Anttilan mukaan kunnat tarvitsevat eläinlääkäreitä 150-200 lisää, jotta valvonta ja tarkastukset toimisivat hyvin.

- Tarkastukset ja valvonta tapahtuvat kuntatasolla, ei ministeriötasolla. Eläimen hoidosta vastuu on tuottajalla, jota sitoo eläinsuojelulainsäädäntö.

Anttila arvioi, että Suomessa selvä valtaosa, yli 90 prosenttia eläimistä hoidetaan hyvin. Anttila korostaa, että hän ei puolusta esiin tuotuja yksittäistapauksia.

- Tällaiset tapaukset pitää hoitaa pois, mutta koko alaa ei saa leimata. Ei ole kyse siitä, että kun yksi ajaa kännissä, kaikki ajaa kännissä, Anttila vertaa.

Katso Anne Sjöholmin juttu (Seitsemän uutiset 22.2.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.