Mainos

Antti Rinne yhteiskuntasopimuksesta: "Nämä ovat kaikki vaikeita malleja"

Hallitus antaa tänään esityksensä yhteiskuntasopimuksesta työmarkkinajärjestöille. SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteellä ei ole esityksen suhteen suuria odotuksia.

– En usko, että tänään tulossa mitään erityisen yksilöityä paperia. Epäilen, että tulee jonkinlainen ilmoitus millä aikataululla mennään eteenpäin, Rinne sanoo.

Rinne toivoo, että hallitus onnistuisi tekemään yhteiskuntasopimuksesta kokonaisuuden, jossa huolehdittaisiin siitä, ettei yhteiskunta jatka jakautumistaan.

Rinne painottaa, että Suomen taloudellinen tilanne on erittäin hankala. Hänen mukaansa sopimus ei saisi olla "kiristysruuvi, jossa palkansaajat pakotetaan valitsemaan ruton ja koleran väliltä."

– Nythän tässä on kysymys vain yksikkötyökustannusten alentamisesta, jossa ei mielestäni ole kolmea vaihtoehtoa enempää. Joko palkkaa alennetaan tai työtunteja lisätään. Ja työtuntien lisääminenkin tarkoittaisi sitä, että jokaiselle työtunnillekin pitäisi olla enemmän töitä, jotta tuottavuus kasvaisi. Nämä ovat kaikki vaikeita malleja, Rinne sanoo.

Rinne vieraili aamulla MTV3:n Huomenta Suomessa. Hän kommentoi haastattelussa myös entisten yritysjohtajien muuttoa Portugaliin. HS uutisoi keskiviikkona, että kolmen suuren suomalaisen pörssiyhtiön entiset johtajat ovat muuttaneet keväällä Portugaliin.

Suomen ja Portugalin välillä on olemassa verosopimus, jonka mukaan siellä asuvien ei tarvitse maksaa veroja Suomeen, eikä halutessaan myöskään Portugaliin.

Rinteen mielestä tätä sopimusta tulee muuttaa.

– Se pitäisi neuvotella uusiksi, sillä tavalla, että tällainen tilanne ei olisi mahdollista.

Valtiovarainministeriö valmistelee parhaillaan sopimuksen uusimista.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.