Mainos

Antti Rinne vertaa Kreikkaa sodanjälkeiseen Suomeen

Antti Rinne uskoo, että Kreikka aikoo maksaa velkansa lainoittajille.

Valtiovarainministeri Antti Rinne vertasi aamun Huomenta Suomen haastattelussa Kreikan tilannetta sotien jälkeiseen Suomeen.

– Saimme ison lainan Yhdysvalloista sotien jälkeen ja maksoimme sen pois vuonna 1986.

– Oleellista on, että Kreikassa on tahtotila hoitaa taloutta kuntoon. Kreikka on ilmaissut, että he haluavat maksaa kaikki velkansa takaisin ja myöskin korot, Rinne vastaa uteluihin siitä, voiko Suomi saada Kreikalle lainaamiaan rahoja takaisin.

Kreikka antaa tänään listan niistä uudistuksista, joita valtio aikoo tehdä, jotta lainaohjelmaa jatkettaisiin.

Rinne kertoo, että listan toimittamisen jälkeen arvioidaan, mikä on Kreikan itselleen asettamien tavoitteiden suhde niihin tavoitteisiin, jotka Kreikan talouden elpymiselle on asetettu.

– Ensi yön aikana syntyy alustava käsitys siitä, voidaanko tavoitteet säilyttää neljän kuukauden aikana. Lopullinen arvio tavoitteista, ja tarpeet rukata sitä, tulevat huhtikuun loppuun mennessä.

Kreikan pääministeri Alexis Tsipras ei ole esittänyt asiaa kreikkalaisille aivan samalla tavalla. Hän on antanut ymmärtää, että lainaohjelma on neuvoteltu uudestaan.  

– Tilannetta pitää peilata siihen, millaisilla lupauksilla Tsipras voitti. Fakta on se, että euromaat ovat edellyttäneet Kreikkaa toimimaan näin eikä siihen ole tulossa muutosta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja