Mainos

Antti Rinne: SDP:lla on luottamuspula

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne harmittelee demarien alhaisia kannatuslukuja huomenna MTV3-kanavalla esitettävässä Hjalliksen jaksossa.

Puheenjohtajan vaihdos ei merkittävästi korjannut puolueen kurssia, ja SDP:n kannatus näyttäisi jämähtäneen pysyvästi 15 prosentin korville.

– Ei sitä voi kiistää, että meillä on luottamuspulaa ihmisten keskuudessa tällä hetkellä, Rinne myöntää.

Hän kuitenkin puolustautuu sillä, että viime heinäkuun pohjakosketuksesta 13,8 prosentista on noustu pari prosenttiyksikköä tuoreimmissa gallupeissa. Hjallis taas muistuttaa, että muutos mahtuu virhemarginaaliin.

Rinne kiistää arvelut siitä, että puolueen perinteinen kannattajakunta, eli työväenluokka olisi kadonnut Suomesta teollisuusalojen työpaikkojen mukana.

Hän uskoo, että nyky-yhteiskunnassakin tarvitaan demareita.

– Meidän potentiaalinen kannatus on tällä hetkellä useiden selvityksien mukaan 25,8 prosenttia. Ne ovat ihmisiä, jotka jakavat meidän arvopohjamme ja näkevät, että hyvinvointiyhteiskuntaa pitää edelleen kehittää, Rinne sanoo.

Harkimo taas väittää, että niitä ihmisiä on Suomessa juuri se 15 prosenttia äänestäjistä, ja teollisuustyöläiset asuvat tätä nykyä Kiinassa.

Antti Rinne on Hjalliksen vieraana MTV3-kanavalla perjantaina 21. marraskuuta klo 21.30.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.