Mainos

Rinne perintöverosta: "Talouskasvu huolestuttaa enemmän"

Valtiovarainministeri Antti Rinne tunnistaa perintöveron ongelmat. Hänen mukaansa ongelmia tulee etenkin silloin, kun yritys siirtyy sukupolvelta toiselle. 

- Olen tunnistanut tässä sen ongelman, että meillä on tilanteita, jossa sukupolven vaihdoksessa syntyy riski yritystoiminnan lakkaamisesta tai siirtymisestä ulkomaisten omistajien käsiin.

Rinne on laittanut tästä näkökulmasta liikkeelle selvitystyön, jossa mietitiään sitä, onko erillinen lainsäädäntö sukupolven vaihdoksessa tarpeellinen. 

- Maksu ajanjakso voisi olla muutaman vuoden pidempi, mutta selvitetään asiaa ensin ja katsotaan vasta sen jälkeen.

Rinne pitää perintöveron uudistuksen muuttamista hankalana, koska siinä täytyy huomioida ihmisten yhdenvertaisuus. 

- Laki velvoittaa, että ihmisiä kohdellaan oikeudenmukaisesti. Tavoitteena on, että saataisiin neutraali perintövero, jotta uusi sukupolvi voisi jatkaa yrittäjyyttä mutta samalla huomioitaisiin oikeudenmukaisuus, sitä ei voida rikkoa.  

Rinne sanoo olevansa tällä hetkellä merkittävästi huolestuneempi siitä, miten Suomeen saadaan syntymään työtä ja talouskasvua. 

- Se on merkittävä asia, johon pitää löytyä ratkaisu.  

Perintöverotus nousi jälleen keskusteluun, kun yksi Onnisen perheyrityksen omistajista, vuorineuvos Maarit Toivanen-Koivisto kertoi muuttavansa ensi vuonna perheineen Portugaliin välttääkseen perintö- ja lahjaveron Suomessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.