Mainos

Antti Rinne: Oppivelvollisuusiän nosto ehdoton SDP:lle

SDP ei aio tinkiä oppivelvollisuusiän nostosta. Tämä oli MTV:n Huomenta Suomessa vierailleen valtionvarainministerin ja demarien puheenjohtajan Antti Rinteen viesti.

Rinne otti haastattelussa kantaa keskiviikkona alkaviin minihallitusneuvotteluihin.  

– SDP:n näkökulmasta on ehdotonta, että oppivelvollisuusikä on se tapa, jolla pyritään huolehtimaan, että koulupudokkaat eivät syrjäydy. Jos lasketaan, että käytetään siihen [oppivelvollisuusiän nostamiseen] 15 miljoonaa euroa nyt, ja 20 nuorta saadaan syrjäytymisen tieltä pois, se tarkoittaa 20 miljoonan säästöä, Rinne sanoi. 

Tuleva pääministeri Alexander Stubb puhui kokoomuksen puheenjohtajavaalikampanjansa aikana mahdollisuudesta poistaa ammattiyhdistysmaksujen verovähennysoikeus. Rinne uskoo sanojen olleen lähinnä rehvakasta vaalipuhetta. 

– Yleensä vaalitilanteessa puhutaan kovemmalla kielellä kuin normaalisti, kun halutaan erottautua muista. Olen tästä asiasta keskustellut Alexander Stubbin kanssa, eikä ole mitään järkeä vaarantaa käynnissä olevia työmarkkinajärjestöjen neuvotteluja liittyen eläkejärjestelmään. Nyt vain jäitä hattuun. 

Rinne painotti, että kaikki maan ongelmat eivät ratkea minihallitusneuvotteluissa ja korosti työllisyyden ja kasvun parantamisen merkitystä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja