Mainos

Antti Rinne haukkuu Stubbin verolinjaukset

Valtiovarainministeri, SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne haukkuu kovin sanoin pääministeri Alexander Stubbin (kok.) verolinjauksia.

Stubb esitti pari viikkoa sitten Keskuskauppakamarin Veropäivässä muun muassa työnverotuksen keventämistä. Rinne kirjoittaa MTV:n nettikolumnissaan, että nykyisessä taloustilanteessa veroja ei voida alentaa ilman, että jostain leikataan radikaalisti.

– Suomalaiset tarvitsevat tiettyjä hyvinvointipalveluita ja täällä tarvitaan myöskin työttömyysturvaa ja sosiaalisia tulonsiirtoja niille ihmisille, jotka eivät yksin pärjää ilman näitä tulonsiirtoja. Tässä tilanteessa, kun valtiontalous on muutenkin hankaluuksissa, verotuksen keventäminen tarkoittaa sitä, että pitää tehdä lisäleikkauksia. Se ei meille oikein tahdo sopia, Rinne sanoo MTV Uutisten haastattelussa.

Stubbin mukaan eniten tienaavien niin sanottua ylintä marginaaliveroastetta pitäisi alentaa 50 prosenttiin. Alun perin ajatus on muutaman vuoden takaa Martti Hetemäen työryhmältä eli Rinteen oman ministeriön korkeimmalta virkamieheltä.

– Se tarkoittaa sitä, että kaikkein isotuloisimpien ihmisten verotus kevenisi yli kymmenen prosenttia. Minusta se on kamala esitys tässä tilanteessa, Rinne sanoo.

Rinne vaatii, että verotus määräytyisi maksukyvyn mukaan.

– Kun on jouduttu tekemään vaikeita päätöksiä, meillä on ollut usko siihen, että yhteisöveroa alentamalla ja Kela-maksu poistamalla voidaan saada dynaamisia vaikutuksia, joilla syntyy työpaikkoja. Kun ei ole syntynyt, täytyy tehdä uudenlaista politiikkaa. Se tarkoittaa, että täytyy elvyttää. Siihen sopii huonosti se veropolitiikka, jossa rikkaitten veroja alennetaan.

Rinne uskoo, että ensi kevään eduskuntavaaleista tulee verovaalit.

– Kokoomuksen puheenjohtaja Stubb esitti verotukseen linjoja, joita ainakaan SDP ei tule hyväksymään ja tästä näkökulmasta varmasti tulee verovaalit.

Rinteen nettikolumni on luettavissa MTV:n nettisivuilta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.