Mainos

Antti Rinne ehdottaa yhtenäistä EU-sosiaaliturvaa turvapaikanhakijoille

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ehdottaa Euroopan maille yhtenäistä sosiaaliturvaa turvapaikanhakijoille.

Rinne perustelee tätä sillä, ettei minkään yksittäisen EU-maan sosiaaliturvan taso nousisi vetovoimatekijäksi turvapaikkaa haettaessa.

– Suomalaisten pitää pyrkiä yhteistoiminnassa muiden Euroopan valtioiden ja komission kanssa tilanteeseen, jossa meillä on yhtenäinen sosiaaliturva turvapaikanhakijoille, Rinne ehdotti asiaa Huomenta Suomessa.

Rinne tarkoittaa yhtenäistä sosiaaliturvaa euromääräisesti. 

– Sillä tavalla, että niiden ihmisten säällinen toimeentulo tulee turvattua. Se tarkoittaa myös sitä, että meidän täytyy rakentaa prosessit niin, että meillä on nopea hakemuskäsittely, jotta tiedetään ketkä jäävät, ketkä ei. Ne ketkä saavat oleskeluluvan, niin heille pitää tarjota nopeaa kotoutumista.

– Ne, ketkä tänne eivät kuulu, tai syyllistyvät vakaviin rikoksiin, niin nopeasti maasta ulos. Tämän rinnalla on tärkeää sanoa, että hädässä olevaa ihmistä autetaan aina. 

Rinne kertoo, että SDP on jo aikaisemmin ehdottanut välityömarkkinoiden vahvistamista jo pelkästään omien kansalaisten pitkäaikaistyöttömyyden ja nuorisotyöttömyyden poistamiseksi.

– Siten, että luodaan sellaisia työtilaisuuksia, jotka eivät normaalissa työmarkkinatilanteessa olisi käytettävissä, mutta yhteiskunta tukisi työllistymistä esimerkiksi työttömyysturvan peruspäivärahan kautta.

– Lisäksi minusta tuntuu, että olisi järkevää vapauttaa se 3 500 ihmistä, jotka on tosiasiallisesti työkyvyttöminä työttöminä, niin pitäisi päästää eläkkeelle.  

9:37


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.