Antti Reinillä uusia tv-projekteja Ruotsissa

Suomalaisnäyttelijä on mukana suositun ruotsalaisen elokuvasarjan uuden kauden kuvauksissa.

Näyttelijä Antti Reini aloitti aikanaan uransa 1990-luvun alussa ruotsalaisen Jan Troellin elokuvassa Il Capitano – Nuori kapinallinen.

Viime vuosina roolit ovat painottuneet pääasiassa Suomeen, mutta tänä vuonna Reinillä on taas edessä työprojekteja länsinaapurissa. Keväällä hän on mukana suositun Beck-rikoselokuvasarjan uuden kauden kuvauksissa.

– Keväällä kuvataan uusia Beck-elokuvia, niitä on todella hauska tehdä, Reini iloitsee.

Lisäksi myöhemmin tänä vuonna on mahdollisesti luvassa miespääosa ruotsalaisessa minisarjassa.

– Se olisi sitten loppuvuoden juttu, sellainen kolmiosainen sarja. Sen ja muiden tulevien juttujen kanssa tilanne on kuitenkin vielä vähän auki, Reini selittää.

Reini on aikaisemmin näytellyt muun muassa ruotsalaisissa dekkarisarjoissa Pyhiinvaeltajan kuolemaWallander ja Irene Huss -sarjan elokuvassa Pahan varjot, joka esitettiin MTV3:lla eilen lauantaina. Hän oli mukana myös saksalaisessa Bella Block -rikossarjassa.

Ruotsalaisdekkareita kehutaan usein taidokkaasti tehdyiksi ja laadukkaiksi. Kuvauksissa työ on kuitenkin Reinin mukaan samanlaista kuin kaikkialla muuallakin.

– Toki ne on kirjoitettu vähän eri tavalla, mutta samanlaista duunia se on kuin täällä Suomessakin. Samalla kaavalla mennään, hän kuvailee.

Näyttelijäntöiden lisäksi musikaalisesti lahjakas Reini on valmistellut talven aikana myös ensimmäistä soololevyään, joka on nyt miksausvaiheessa.

– Keväälle yritetään saada sovittua muutama keikka, hän suunnittelee.

Antti Reinin uusista työprojekteista kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomien Nyt-liite.

Lue myös:

    Uusimmat