Antti J. Jokinen kommentoi petossyytettään MTV.fille

Antti J. Jokinen kiistää syyllistyneensä törkeään petokseen.

Elokuvaohjaaja Antti J. Jokinen on syytettynä törkeästä petoksesta tänään tiistaina alkaneessa oikeudenkäynnissä Lapin käräjäoikeudessa.

Rovaniemeläinen majoitus- ja ruokapalveluita tarjoava yritys Sava-Group on haastanut Jokisen oikeuteen Nicholas North -fantasiaelokuvahankkeeseen liittyen. Syytteen mukaan Jokinen harhautti yhtiön sijoittamaan oman Estar Studios -yhtiönsä osakepääomaan 600 000 euroa lupaamalla elokuvan tekopaikaksi Rovaniemen.

Syytteen mukaan osakepääomamaksun ainoana perustana oli elokuvakylän sijoittaminen Rovaniemelle ja asianomistajayhtiön majoitus- ja ruokailupalvelujen käyttäminen elokuvaa tehtäessä. Rahoilla ostettiin kuitenkin lopulta Metsähallitukselta maata Leviltä, jonne elokuvakylä rakennettiin. Yhtiön mukaan osakkeet kävivät näin arvottomiksi ja vahingoksi koitui sijoitettu summa.

Jokinen kommentoi petossyytettä MTV.fille sähköpostin välityksellä. Hän kiistää syyllistyneensä asiassa rikokseen. Hänen mukaansa asianomaisena toimivan yhtiön edustajat ovat olleet hänen Estar Studios -yritykselleen velkaa 400 000 euroa osakekorotuksina ja 100 000 sakkoina useamman vuoden ajan.

– Tämä kiista pysäytti koko Rovaniemi-projektin, johon minut oli pyydetty mukaan, Jokinen kirjoittaa.

Hänen mukaansa projektin tarkoituksena oli tuoda Lappiin Nicholas North -elokuvan lisäksi useiden mainoselokuvien kuvaukset.

– Projekti on iso ja sen tarkoituksena oli tuoda Lappiin 20 mainoskuvausta vuodessa ja yksi elokuva. Tällä haettiin nimenomaan työllistävää vaikutusta ja sananlaista mallia kuin Islannissa ja Uudessa-Seelannissa, Jokinen selittää.

Jokisen mukaan asianomistajaosapuolen edustajat ovat olleet passiivisia koko projektin tiimoilta.

– Itse en ole ollut operatiivisesti yrityksessä töissä, mutta olen pitänyt asiamiesteni kautta kiinni tunnontarkkaan kaikesta rehellisyydestä. Palkannut kunniallisia ja kyvykkäitä ihmisiä huolehtimaan yrityksen perustamisesta ja operoinnista, hän kirjoittaa.

Syyttäjä vaatii Jokiselle runsaan kahden vuoden vankeusrangaistusta, sekä määräämistä liiketoimintakieltoon neljäksi vuodeksi. Jutun käsittelyyn on varattu kuusi päivää.

Lue myös:

    Uusimmat