Mainos

Antti Hyryn Uuni nousi myydyimmäksi

Joulukuun myydyimmäksi kotimaiseksi kaunokirjaksi nousi Finlandia-voittaja Antti HyrynUuni. Ilman Finlandiaa romaania olisi myyty joitakin tuhansia, mutta palkinto nosti teoksen myynnin yli 50 000 kappaleeseen. Hyry peittosi siis jopa Ilkka Remeksen ja Jari Tervon uutuudet, jotka olivat joulukuun toiseksi ja kolmanneksi myydyimmät romaanit.

Lasten- ja nuortenkirjojen Finlandia Junior -palkinto ei saanut samanlaista hurmosta aikaiseksi. Mari Kujanpään palkittu Minä ja Muro oli joulukuun yhdeksänneksi myydyin lastenkirja. Kärjessä oli totutusti Mauri ja Tarja KunnaksenRobin Hood, seuraavana Aino Havukaisen ja Sami Toivosen uusin Tatu ja Patu ja kolmantena Sinikka ja Tiina NopolanRisto Räppääjä.

Dan Brownin odotettu Kadonnut symboli oli myydyin käännetty kaunokirja. Tietokirjoista ylivoimaisesti eniten joulupaperiin pakattiin John SimoninKoneen ruhtinasta. Pekka Herlinin elämäkertaa myytiin jopa enemmän kuin joulun tavallisia myyntihittejä: Mitä missä milloin -teosta tai Ennätystenkirjaa.

Mitä Suomi lukee -lista perustuu laajan valikoiman kirjakauppojen sekä muutamien verkkokauppojen ja marketketjujen joulukuun kirjamyyntiin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.