Antonin tapaus tuskin nousee Putinin vierailun asialistalle

Tuskin on ehditty henkäistä presidentti Dimitri Medvedevin valtiovierailun jäljiltä, kun Suomeen jo saapuu Venäjän toinen johtohahmo pääministeri Vladimir Putin.

Vaikka Venäjän johtajien vierailut osuvat ajallisesti varsin lähekkäin, kyse on puhtaasta sattumasta, kerrotaan Valtioneuvoston kansliasta. Pääministerit tapaavat säännöllisesti kaksi kertaa vuodessa, yleensä marras- ja toukokuussa.

Tällä kertaa totutusta aikataulusta viivästytään muutamalla päivällä ja vierailu osuu kesäkuun puolelle. Näillä näkymin Putin ei yövy Suomessa, vaan lähtee jo illalla jatkamaan matkaa.

Vierailun asialista on vielä auki, mutta kärkeen nousevat lähes varmasti puutullikysymykset. Pääministerit keskustelevat myös maidensa valmistautumisesta joulukuun Kööpenhaminan ilmastokokoukseen.

Sen sijaan viime aikoina kohua herättänyt pikku-Antonin tapaus tuskin nousee kummankaan maan asialistalle. Suomi ei ole vielä vastannut Venäjän noottiin Antonin kuljetuksesta rajan yli, mutta noottiin ehditään vastata ennen Putinin vierailua. Ainakaan Suomen puolelta Anton-kiistaa ei edes haluta ottaa esille.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat