Mainos

Antonin isä: Miliisi antoi suostumuksensa - ei virka-apua

Anton Salosen isä Paavo kertoo MTV:n uutisille, että Antonin hakeminen Venäjältä toteutettiin täysin korkeiden miliisiviranomaisten antamien ohjeiden mukaan.

- Teimme tästä jo aiemmin paperit Venäjän korkeille miliisiviranomaisille, että mitä me teemme ja he antoivat suostumuksensa tähän. Ainoa edellytys oli se, että ainoastaan isä saa koskea lapseen, Salonen kertoo.

Isän mukaan Anton oli pakko hakea tällä tavalla, koska Venäjän oikeus kumosi pojan Venäjän kansalaisuuden, muttei tarjonnut mitään viranomaisapua pojan saamiseksi Suomeen.

- Minä päätin, ettei mitään rikosta saa mennä tekemään, joten haimme sitten näiden korkeiden miliisiviranomaisten suostumukset, missä oli lastensuojeluviranomainen mukana.

Kotiinpaluu matka tyssäsi kuitenkin rajalla. Äiti oli ehtinyt tehdä ilmoituksen syyttäjänvirastolle, että tuntemattomat miehet veivät Antonin. Asiaa tutkittiin useita viikkoja, kunnes syyttäjänvirastosta tuli paperi, ettei asia aiheuta mitään toimenpiteitä eikä kukaan ole syyllistynyt rikokseen.

Paavo Salonen kertoo, että äidin uskonnollisella vakaumuksella oli vaikutusta tapahtumiin.

- Suomessa asuvat venäläiset naiset ovat tunnustaneet Tampereen rikospoliisille, että Isä Aleksei Moskovasta antoi määräyksen, että poika täytyy erottaa isästään loppuelämäksi, eikä mitään yhteyksiä sallita.

Isä Aleksei on ortodoksisen uskonlahkon Serafim Sarovilaisen muistoyhdistyksen rippipappi.

Aleksander Stubbia hän kiittelee.

- Annan ulkoministerille äärettömän korkeat arvosanat suoraselkäisyydestä, hän on toiminut erittäin loisteliaasti, Salonen kehuu.

(MTV3)

ANTONIN ISÄ PAAVO SALONEN KERTOO ANTONIN PALUUSTA SUOMEEN

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.