Mainos

Anton-pojan äiti haluaa jäädä Suomeen

Kohu äitinsä Venäjälle kaappaaman Anton-pojan ympärillä ei ota laantuakseen

Lapsikaappauksesta ja laittomasta vapaudenriistosta epäilty Rimma Salonen järjesti tänään tukijoukkojensa avustuksella näyttävän tiedotustilaisuuden Tampereella. Salonen kertoi haluavansa asua Suomessa.

- Minä haluan asua Suomessa. Se on fakta, Salonen totesi. - Eihän ilman lapsiaan voi elää.

Samalla kun Antonin äiti kertoi haluavansa sopua, hänen taustajoukkonsa vaativat Suomen poliittiselle johdolle rangaistusta pojan laittomasta kuljetuksesta Suomeen. Tukijoukkojen mielestä Suomen poliittinen johto on polkenut venäläisten oikeuksia ja rikkonut Venäjän lakeja.

Taustajoukoissa on muun muassa Viron pronssisotilaskiistassakin aktiivisesti toiminut valtiotieteen tohtori Johan Bäckman.

Eronneiden vanhempien kiista 5-vuotiaan Antonin huoltajuudesta kärjistyi viime vuoden maaliskuussa, kun Rimma Salonen lähti lapsen kanssa Venäjälle. Isä Paavo Salonen toi pojan salaa Suomeen viime toukokuussa suomalaisen diplomaatin avustuksella. Poika asuu nyt isänsä luona.

Kun Antonin vanhemmat erosivat, huoltajuus määrättiin käräjäoikeuden päätöksellä isälle. Anton on Suomen kansalainen, mutta äiti on yrittänyt saada pojalleen Venäjän kansalaisuutta.

Kiistan ytimessä ovatkin ristiriitaiset tulkinnat Antonin kansalaisuudesta ja pojan kotiuttaminen suomalaisen konsulin kuljettaman auton tavaratilassa.

Katso Tuula Malinin raportti Tampereelta (Seitsemän uutiset 18.8.2009)

RIMMA SALONEN: HALUAN ASUA SUOMESSA

SALOSEN TUKIJA VAATII SUOMEN JOHDOLLE RANGAISTUSTA

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.