Mainos

Anton-pojan äiti: En uskalla palata Suomeen

Venäjältä Suomeen salakuljetetun Antonin tapaus saa uusia käänteitä, raportoi MTV:n Moskovan-kirjeenvaihtaja Mirja Sipinen. Sipisen haastattelema Rimma Salonen pitää itseään syyttömänä ja ihmettelee, miten hänestä on Suomessa tehty hirviö.

Salonen kertoo MTV:n uutisille, että on edelleen pöyristynyt lapsensa dramaattisesta viemisestä Suomeen. Salosen mukaan Anton oli jo täysin unohtanut isänsä ja myös suomen kielen ja hän ihmettelee, kuinka isä ja poika ylipäätään selviävät kahdestaan.

Rimma Salonen työskentelee Balahnan pikkukaupungissa lastenhoitajana samassa päiväkodissa, jossa Anton Salonenkin kävi vielä viikko sitten.

Salonen lähti Venäjälle poikansa kanssa maaliskuussa 2008, omien sanojensa mukaan vain lomalle. Kun hän kuuli, että häntä syytettäisiin lapsikaappauksesta, hän päätti jäädä Venäjälle pysyvästi.

- Kun sain tietää että minua pidetään rikollisena Suomessa ja että voisin joutua vankilaan tai saada muita seurauksia, päätin jäädä tänne Venäjälle ja antaa lapselle venäläisen kasvatuksen. Minähän olen venäläinen, äiti sanoo.

"Isä saatava oikeuteen ja vankilaan"

Suomeen Salonen ei uskalla enää palata, sillä pelkää vankilatuomiota. Hän ei tiedä, miten ja milloin asia täsmälleen etenee, mutta se on varmaa, että hän haluaa lapsen isän Paavo Salosen oikeuden eteen. Tätä varten Rimma Salonen on palkannut kansainväliseen oikeuteen erikoistuneen asianajajan.

Salosen mielestä olisi oikeutettua, että lapsen isälle tuomittaisiin lapsen salakuljetuksesta vankilatuomio.

Venäjän noottia Suomelle Salonen kiittelee ja sanoo, että on oikein, että isänmaa tukee kansalaistaan.

Kirjeenvaihtaja Sipinen kuvailee Rimma Salosta mukavaksi, normaalin oloiseksi aikuiseksi naiseksi.

- Tapasin Balahnassa myös Salosen kollegoita ja he kaikki pitivät Rimma Salosta kaikin puolin hyvänä kasvattajana ja ovat sitä mieltä, että lapsen paikka on äitinsä luona. Anton-poikaa kuvailtiin kotikylässään hyvin reippaaksi ja sosiaaliseksi pojaksi, joka kommunikoi vain venäjän kielellä.

Rimma Salonen ei vielä tiedä miten asia nyt etenee, mutta se on varmaa, että oikeudenkäynti on edessä. Hän on palkannut sitä varten kansainväliseen oikeuteen perehtyneen asianajajan.

Lue myös:

Katso Mirja Sipisen raportti Venäjältä (Kymmenen uutiset 21.5.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.