Anton Lundellille hurja kehuryöppy! Florida-valmentajalta jykevä linjaus ratkaisevasta suorituksesta: "Se muutti pelin"

Anton Lundell iski tärkeän johtomaalin – Florida nousi voiton päähän finaaleista 0:53
Anton Lundell iski tärkeän johtomaalin – Florida nousi voiton päähän finaaleista (Video: NHL.com)

Anton Lundell nousi Florida Panthersin sankariksi, kun joukkue kampesi voiton päähän NHL:n Stanley Cup -finaaleista. Suomalaishyökkääjä keräsi huikeaa suitsutusta ottelun jälkeen.

Panthers kaatoi NY Rangersin konferenssifinaalien viidennessä ottelussa maalein 3–2. Lundell iski joukkueensa 2–1-maalin kolmannen erän puolivälissä.

– Olen iloinen hänen puolestaan, että nyt kiekko upposi. Hän on yksi niistä pelaajista, joista ei puhuta paljoa medialle. Hänellä on ollut hyvin maalipaikkoja, Floridan päävalmentaja Paul Maurice tunnelmoi.

Osuma oli Lundellille ensimmäinen konferenssifinaaleissa. Kaikkiaan suomalainen on tehnyt pudotuspeleissä 3+8=11 pistettä. Lundellin onnistuminen ei riittänyt tilastotasolla voittomaaliksi, sillä Rangers kavensi vielä 3–2:een ottelun lopussa.

– Maali tällaisessa matsissa, vieraskentällä, konferenssifinaalien viidennessä ottelussa. Minusta se oli todellinen voittomaali, koska se muutti pelin, Maurice linjasi.

Myös Panthers-kapteeni Aleksander Barkov kehui Lundellin otteita pelin päätyttyä.

– Hän on astunut ennenkin esiin nuorena pelaajana. Anton on tehnyt useita tärkeitä maaleja. Hän on mahtava sälli. On todella hauskaa katsella hänen pelaavan, Barkov suitsutti. 

Maalivahti Sergei Bobrovski yhtyi kuoroon.

– Hän on fiksu pelaaja, joka tekee hyviä asioita puolustuspäässä. On hienoa nähdä hänen tekevän isoja maaleja, Bobrovski totesi. 

Lundell kertoi itse ottelun jälkeen, että Panthers-kopissa tapahtui selkeä tasonnosto toisen erän päätyttyä, kun ottelu oli vielä tasatilanteessa.

– Päätimme toisen erän jälkeen, että nyt on aika astua esiin. Lopulta saimme maalin, se oli todella tärkeää, Lundell sanoi medialle.

– Meillä oli hyviä paikkoja kolmannessa erässä. Pelasimme hyvin. Jatkoimme yrittämistä ja luotimme siihen, että teemme maalin. 

Floridan ja NY Rangersin ottelusarja jatkuu varhain sunnuntaiaamuna Suomen aikaa. Sarja on ensimmäistä kertaa katkolla Floridalle, joka pyrkii Stanley Cup -finaaleihin toista kertaa putkeen. 

Lue myös:

    Uusimmat