Mainos

Anton Engholmin katoamisesta kaksi syytettä

Porilaisen päiväkodin pihalta kadonneen ja hukkuneena löydetyn pikkupojan tapauksessa nostetaan syytteet päiväkodin johtajaa ja kaupungin sosiaalitoimen päivähoidosta vastaavaa osastopäällikköä vastaan.

Kesäkuussa päiväkodin pihalta kadonneen ja hukkuneena löydetyn porilaisen Anton Engholmin tapauksesta nostetaan kaksi syytettä.

Päiväkodin johtajaa syytetään kuolemantuottamuksesta ja Porin kaupungin sosiaalitoimen päivähoidosta vastaavaa osastopäällikköä virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Syytteen saava päiväkodin johtaja toimi katoamishetkellä pihavalvojana. Kihlakunnansyyttäjän mukaan on todennäköisiä syitä epäillä, että johtaja on laiminlyönyt päiväkoti Sofianlehdon henkilökunnan riittävyydestä huolehtimisen.

Myös Anton Engholmin riittävän valvonnan epäillään laiminlyödyn. Päivähoidosta vastaavan osastopäällikön syytettä virkavelvollisuuden rikkomisesta perustellaan Porin kihlakunnansyyttäjän tiedotteessa sillä, että on todennäköiset syyt epäillä hänen virassaan laiminlyöneen valvoa Sofianlehdon päiväkodin henkilökunnan riittävyyttä.

Osastopäällikköä epäiltiin myös kuolemantuottamuksesta, mutta syyttäjä jätti tältä osin syytteen nostamatta. Hänen mukaansa pojan karkaaminen ja sitä seurannut hukkuminen eivät olleet osastopäällikölle kohtuudella ennakoitavia seuraamuksia hänen mahdollisesta laiminlyönnistään.

Päiväkodin pihavalvojana toiminutta työntekijää ei syytetä kuolemantuottamuksesta, sillä syyttäjän mukaan ei ollut näyttöä siitä, että hän olisi menetellyt huolimattomasti valvoessaan ulkoilevia lapsia.

Syyteharkinta valmistui tänään. Asian oikeuskäsittelyn ajankohdasta päättää Porin käräjäoikeus.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.