Mainos

Antola perää ryhdistäytymistä

EU:n komission ero merkitsee Turun yliopiston Jean Monnet -oppituolin haltijan professori Esko Antolan mukaan loppua EU:lle siinä muodossa kuin se on totuttu näkemään.

Antola ei ole kuitenkaan varma siitä, kasvaako esimerkiksi EU:n parlamentin valta. -Kyllä tämänmuotoinen komissio, jonka idea on 1950-luvun alun Euroopan hiili- ja teräsunionissa, on tietysti lopussa. Asiantuntemuksen ja politiikan yläpuolella olevan komission aikakausi on varmaan ohi, Antola uskoo.

Antola kertoi Huomenta Suomen haastattelussa, että toiminnallisesti tämä ei ollut kaikkein pahin ajankohta komission erolle. Komissio oli jo muutenkin työssä viimeistä vuottaan eikä sillä ole enää aloitteellisuutta, sanoo Antola. Ero paljasti hallinnon ja komission toimivuuden suuria ongelmia. Antola toteaa, että asiaa ryhdytään tarkastelemaan hallitusten välisessä konferensissa, uudistusprosessissa, joka käynnistynee Suomen puheenjohtajakaudella. -On sitten aivan eri asia, mikä lopputulos on. Eihän tällä tavalla voi tietenkään kovinkaan pitkään jatkaa. -Parlamentin vallan kasvattaminen on kuitenkin neuvottelujen alainen kysymys. Kyllä kai jäsenvaltiotkin tässä jollakin tavalla ryhdistäytyvät. Ryhdistäytymistä tarvitaan joka puolella, Antola korostaa.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.